De jaarwisseling is een feest van en voor iedereen. Gelukkig kunnen we dat dit jaar weer vieren met vrienden en familie zoals we dat gewend waren voor de coronapandemie. Hieronder leest u meer over hoe we samen voor een veilige jaarwisseling zorgen.

Vuurwerk

Van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag je vuurwerk afsteken. Dit jaar geldt er geen tijdelijk vuurwerkverbod. Houdt er rekening mee dat voor bepaalde soorten vuurwerk sinds 2020 een verbod geldt. Kijk op de website van Rijksoverheid als u meer wilt lezen over welk vuurwerk verboden is : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/verboden-vuurwerk-vanaf-2020

U mag geen vuurwerk kopen en thuis laten bezorgen. U mag vuurwerk alleen kopen en/of ophalen bij een legaal verkooppunt.

Carbid schieten

Carbidschieten mag op oudejaarsdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Carbidknallers moeten zich aan een aantal voorwaarden houden (zoals dat een melkbus een inhoud van max. 50 liter mag hebben). Wilt u carbid schieten? Meld dit dat vóór 17 december. Dit kan via: https://www.opsterland.nl/melding-carbidschieten Benieuwd waar het dit jaar carbid wordt geschoten? Dat kunt u vanaf 21 december op de gemeentewebsite en in de Sa! lezen.

Vuren

Vaak worden er met de jaarwisseling vuren op straat gestookt, soms zelfs midden in woonwijken. Wist u dat deze vuren verboden zijn op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Voor (vreugde)vuren moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen.

(Vreugde)vuren zijn gevaarlijk en brengen risico’s met zich mee doordat er vaak van alles in wordt gegooid, zoals autobanden, glas en olieresten. Ook geeft het overlast voor de omgeving en laat het schade achter aan het wegdek. En dit willen we als gemeente voorkomen.

Help mee

Breng daarom groot huisafval en andere (brandbare) materialen die u niet meer gebruikt, op tijd weg  naar de Milieustraat (stort) in Gorredijk. Zo verkleinen we met elkaar de kans dat er brandbare objecten of materialen zijn die met de jaarwisseling in brand worden gestoken. Ziet u dat er toch vuren zijn geweest? Ruim dan met elkaar de brandresten op, zodat de weg schoon achterblijft en weer bereikbaar is voor verkeer.

Lees hier meer over oud en nieuw

Meer nieuws

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland