Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Ook ondernemers worden zwaar getroffen. Lees meer over de maatregelen die genomen zijn om de door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen.

Overzicht van de regelingen

Op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u een overzicht van de geldende regelingen.

www.kvk.nl

Het KVK Coronaloket is op werkdagen telefonisch bereikbaar op 0800-2117.

Bbz voorwaarden versoepeld

ZZP-ers kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen door de coronacrisis. Om ZZP-ers hierin tegemoet te komen, heeft de Rijksoverheid van 1 oktober 2021 tot 1 april 2022 de voorwaarden voor een Bbz-uitkering tijdelijk versoepeld.(externe link) Deze versie van de Bbz wordt ook wel Bbz-light genoemd. U kunt nu een aanvraag doen met terugwerkende kracht tot de 1e van de vorige maand. De Bbz-light is bedoeld voor ondernemers met een levensvatbaar bedrijf. Uw bedrijf is levensvatbaar als uw inkomsten na bijstandsverlening voldoende zijn om uw zakelijke- en privélasten te betalen. De Bbz-light vraagt u aan bij uw woongemeente. Kijk of u in aanmerking komt op www.krijgikbbz.nl(externe link). U kunt tot 1 april 2022 een aanvraag doen.

Gemeente Opsterland

De gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf (OWO) treffen extra maatregelen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. Het gaat hierbij om maatregelen voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Dit zijn maatregelen bovenop die van de regering. Meer informatie vindt u hier.

Komt u niet in aanmerking voor de regelingen? Dan kunt ook een 'Algemeen steunverzoek corona' indienen.

Algemeen steunverzoek corona

Handige links

    Meer informatie

    Heeft u nog vragen?

    Neem dan contact op met het Publiekscentrum

    Corona boodschappen quarantaine