Woonwijk De Vlecke in Gorredijk krijgt een nieuwe inrichting. Tijdens dit project wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Ook zijn er visuals gemaakt om te laten zien hoe de wijk eruit komt te zien. 

Nieuwe inrichting van woonwijk De Vlecke

De Schansburg, De Tsjerk Hiddes, De Vlecke en Sjoelstrjitte worden bestraat. Ook is er opnieuw onderzoek gedaan naar het riool. De riolering is in deze straten aan vervanging toe. Daarom wordt nu het hoofdriool vervangen en niet gerenoveerd. Wij zijn gestart met de werkzaamheden in mei 2021 en verwachten klaar te zijn in oktober 2021. 

In april 2020 is er een nieuwsbrief verstuurd naar de omwonenden. Deze kunt u op deze pagina lezen.

Pilot duurzaamheid

De gemeente Opsterland heeft veel ambities op het gebied van duurzaamheid. Dit staat ook duidelijk aangegeven in ons coalitieakkoord Brêge nei de takomst. Ook bij projecten in de openbare ruimte zijn er veel kansen om duurzamer te werken. Bij dit project wil de gemeente Opsterland deels duurzame materialen gebruiken en machines die beter zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan graafmachines, kranen en vrachtwagens met minder co2 uitstoot. 

Beelden van hoe de wijk eruit komt te zien

Er zijn visuals gemaakt van de wijk. Zo krijgen wij een beeld van hoe de wijk eruit komt te zien. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Tsjerk Hiddes
De Vlecke, kijkrichting Schansburg
Sjoelstrjitte
Schansburg