"Natuur dicht bij huis, al is het kleinschalig, daar kun je echt van genieten." Wethouder Anko Postma nam woensdag met genoegen plaats op een nieuw zitbankje in het groene gebied aan de Stationsweg in Gorredijk.

Het bankje is een cadeau van de Gorredijkster Natuurvereniging Geaflecht aan de inwoners van de gemeente Opsterland. De vereniging bestaat 40 jaar. Postma mocht de zitbank onthullen en `in ontvangst nemen’. De wethouder is blij dat een vereniging als Geaflecht zich bekommert om de natuur in de eigen omgeving. Geregeld overlegt het bestuur met de gemeente over kansen om waardevolle natuurlijke gebiedjes te behouden en waar mogelijk te versterken.

"Dat is een heel belangrijke rol. Flora en fauna krijgen zo een stem," meent Postma.

De Geaflecht spant zich verder heel praktisch in met bermbeheer, bescherming van bomen, en bestrijding van de eikenprocessierups door het ophangen van nestkastjes voor vogels.

Bankje Geaflecht

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Werkzaamheden Koartsweachsterbrêge Gorredijk

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd.

  Wegwerkzaamheden
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland