Veel Nederlanders maken zich vaak zorgen over geld en steeds meer huishoudens krijgen te maken met (problematische) schulden. In gemeente Opsterland is dit helaas niet anders.

De hoge energieprijzen, stijgende (voedsel)prijzen zorgen ervoor dat het steeds moeilijker wordt om de eindjes aan elkaar te knopen.

Heeft u geldzorgen?

Heeft u geldzorgen of ontstaan er achterstanden? Neem dan contact op met het gebiedsteam. Wij helpen u graag, en zo voorkomt u (hoge) schulden. Onze hulp is vrijblijvend en kost u niets.

Hier vindt u meer informatie over hulp bij schulden en kunt u budgetadvies krijgen: Budgetadvies en hulp bij schulden | Gemeente Opsterland 

Meer nieuws

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland