In Gorredijk kunnen de handen uit de mouwen. Nadat vanmiddag de initiatiefnemers van de winnende ideeën van het project Gordyk Oan Set tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Skâns door de gemeente Opsterland zijn gefeliciteerd, is het tijd voor de volgende stap: de realisatie van de plannen om het dorp nog mooier, prettiger, gezonder en aantrekkelijker te maken.

De Gordyk oan set.

Wethouder Anko Postma bedankte iedereen die zich in de afgelopen maanden heeft ingezet voor Gordyk Oan Set. ,,Als gemeente zijn we erg blij met de betrokkenheid van jong en oud bij Gordyk Oan Set. Niet alleen geven we op deze manier gezamenlijk een boost aan verbetering van de leefomgeving voor de inwoners van Gorredijk, we laten ook zien dat we elkaar nodig hebben. Als lokale overheid kunnen we achter het bureau van alles bedenken, zonder de steun en inzet van onze bewoners zijn we nergens.’’

 Alle prijswinnende ideeën hebben een nadrukkelijk accent op beweging en het buitenleven. Groep 5 van school Loevestein bedacht het idee van een familieglijbaan voor zwembad De Delte. Medewerkers en gebruikers van het zwembad opperden het idee voor de aanleg van een nieuwe pierenbadje. Ook het plan voor een beweegroute door het park De Groene Long wordt uitgevoerd. Tenslotte wordt het park aantrekkelijker gemaakt voor mensen en dieren door het aanplanten van meer groen en het verleggen van wandelpaden.

De winnaars reageerden allen blij met de uitverkiezing van hun project. De leerlingen van Loevestein stelden nog wel een voorwaarde. Als de glijbaan klaar is willen zij er als eerste vanaf. Natuurlijk, zo reageerden de vertegenwoordigers van De Delte.

De voor het project beschikbaar gestelde bijdrage van € 200.000 komt uit de regio Deal voor Zuidoost-Friesland. 

Meer nieuws

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland