Vandaag lanceren verschillende gemeenten in Friesland zogenaamde Doortraproutes. Doortraproutes zijn routes die iedereen stimuleren om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen. Het zijn autoluwe routes met zo min mogelijk plekken waar je wegen over moet steken. Ideaal voor mensen die zich comfortabel voelen bij een rustige fietsroute.

In beweging blijven

Alyda Norbruis, ambassadeur van Sûn Opsterlân, benadrukt het belang van de fietsroutes en roept op: "Kom in beweging, het leven is te mooi om stil te zitten"

Ook wethouder Libbe de Vries is blij dat de routes er zijn. "We weten natuurlijk allemaal hoe goed het is om te blijven bewegen. Dus het is mooi dat mensen die een rustige route zoeken, die nu ook kunnen vinden. Je hoeft je rondje fietsen dus niet te laten vanwege het eventuele drukke verkeer."

De drie doortraproutes in Opsterland zijn te vinden op:

www.beweegteamopsterland.nl

Meer fietsroutes

Alle routes in Friesland staan op: 

www.frieslandbeweegt.frl

Drie nieuwe doortraproutes

Meer nieuws

 • Laura Meijer per 1 december griffier in Opsterland

  Mevrouw Laura Meijer (34) wordt per 1 december raadsgriffier van de gemeente Opsterland. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 10 oktober zal de gemeenteraad dit raadsbesluit nemen. De beëdiging is op een later moment in december 2022.

  Koningsdiep
 • N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer tijdelijk afgesloten

  De N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer is toe aan onderhoud. Daarom werkt de provincie de komende tijd aan de weg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de weg tijdelijk afgesloten.

  Wegwerkzaamheden
 • Betaling 500 euro energietoeslag

  Rond 22 september is de extra €500,00 energietoeslag uitgekeerd aan inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen (€800,00).

  Geldbiljetten
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland