Vandaag lanceren verschillende gemeenten in Friesland zogenaamde Doortraproutes. Doortraproutes zijn routes die iedereen stimuleren om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen. Het zijn autoluwe routes met zo min mogelijk plekken waar je wegen over moet steken. Ideaal voor mensen die zich comfortabel voelen bij een rustige fietsroute.

In beweging blijven

Alyda Norbruis, ambassadeur van Sûn Opsterlân, benadrukt het belang van de fietsroutes en roept op: "Kom in beweging, het leven is te mooi om stil te zitten"

Ook wethouder Libbe de Vries is blij dat de routes er zijn. "We weten natuurlijk allemaal hoe goed het is om te blijven bewegen. Dus het is mooi dat mensen die een rustige route zoeken, die nu ook kunnen vinden. Je hoeft je rondje fietsen dus niet te laten vanwege het eventuele drukke verkeer."

De drie doortraproutes in Opsterland zijn te vinden op:

www.beweegteamopsterland.nl

Meer fietsroutes

Alle routes in Friesland staan op: 

www.frieslandbeweegt.frl

Drie nieuwe doortraproutes

Meer nieuws

 • Aanvraag energietoeslag

  Inwoners van Opsterland met een bijstandsuitkering hebben inmiddels de energietoeslag van 800 euro ontvangen. Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Zon schijnt op Lippe Gabriëlsplas

  Opsterland heeft er weer een zonnepark bij. Op donderdag 12 mei 2022 opende wethouder Anko Postma het nieuwe drijvende veld zonnepanelen op de Lippe Gabriëlsplas in Ureterp. Het is, na Nij Beets en Gorredijk, het derde zonnepark in de gemeente.

 • Pilot met Wijk-GGD sluit eerste kwartaal af, wat valt op?

  In de gemeente Opsterland werken, net als in andere gemeenten, partijen als GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord-Nederland, woningcorporaties en de politie samen als het gaat om de zorg en veiligheid voor inwoners. Ondanks deze samenwerking zijn er soms inwoners die tussen wal en schip vallen met bijvoorbeeld onbegrepen gedrag als gevolg.

  Lycklamahûs
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland