Op dit moment werken we aan een nieuw voorstel voor de aanpak van energiearmoede. De gemeente heeft net als alle andere gemeenten in Nederland geld gekregen van de overheid om de energiearmoede te verminderen daar waar dat kan.

Het gaat voor Opsterland om een bedrag van 314.614,- euro. We hebben voorgesteld aan de raad om dit bedrag te besteden aan energiezuinige witgoed apparaten voor inwoners die een uitkering ontvangen van de gemeente.

De raad heeft ons gevraagd om dit anders te doen. De raad wil graag het volgende:

 • Dat we meer mogelijkheden verkennen dan energiezuinig witgoed
 • De raad wil graag dat meer mensen gebruik kunnen maken van de nieuw te formuleren regeling en niet alleen mensen die een uitkering ontvangen van de gemeente
 • De raad wil graag dat energiecoaches de nieuw te formuleren regeling uitvoeren

Momenteel werken we dus aan een nieuw voorstel. Zodra dit klaar is, communiceren we dit op onze gemeentepagina in de Sa! en op onze website.

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Voet- en fietsbrug Kortezwaag vanaf 4 juli gestremd

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

  Gorredijk
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland