Heb je wel eens gehoord van fietsspiegels? Een fietsspiegel kun je aan het stuur van je fiets monteren. Met zo'n spiegel heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. De Fietsersbond geeft handige informatie en tips en je kunt bij de fietsenmaker direct een fietsspiegel uitproberen.

Even over de drempel heen

Fietsspiegels alleen voor oude mensen? Dat is al lang niet meer zo. Een fietsspiegel geeft overzicht van wat er om je heen gebeurt en dat geeft veiligheid en rust. Met de fietsspiegel zie je in één oogopslag wat er achter je gebeurt, zonder om te hoeven draaien. Kom ook langs op 19 mei tussen 09.00-12.00 uur bij Best 2 Wielers in Beetsterzwaag en laat een spiegel monteren en je fiets checken op comfort! Aanmelden is niet nodig.

De eerste 25 spiegels worden gratis verstrekt en gemonteerd.

Doortrappen in Fryslân

Doortrappen in Fryslân is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de achttien Friese gemeenten en de provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie op: https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php (externe link)

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland