Theo de Jong van Hotel Hofker op Ameland deed vandaag een belangeloze schenking aan de gemeente Opsterland voor de Oekraïense vluchtelingen die in Gorredijk opgevangen worden. 

Hotel Hofker schenkt belangeloos matrassen, stoelen, tafels en andere spullen aan de gemeente Opsterland voor de Oekraïense vluchtelingen die in Gorredijk straks opgevangen worden in de woningen van Elkien aan de Trimbeets. Daarom moesten vrijwilligers vanochtend vroeg uit de veren voor een tochtje over het Wad om de spullen op te halen en uit te laden in Gorredijk. Ook Wagenborg Passagiersdiensten steunt dit initiatief en rekende geen kosten voor de overtocht.

Medewerkers van Hotel Hofker en vrijwilligers van gemeente Opsterland

Bedankt!

Wat zijn wij hier blij mee! Medewerkers Hotel Hofker en Wagenborg Passagiersdiensten: bedankt voor dit fantastische gebaar en alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Voet- en fietsbrug Kortezwaag vanaf 4 juli gestremd

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

  Gorredijk
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland