De energiekosten zijn de afgelopen jaren hard gestegen. Dit heeft u ongetwijfeld gemerkt. Veel mensen maken zich zorgen en doen er alles aan om energie te besparen.

Deze regeling is voor inwoners uit de gemeente Opsterland met een laag inkomen en een hoge energierekening. Met het Energie Kado willen wij u helpen uw energierekening te verlagen.

Eerder is deze regeling opengesteld voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Per 1 september geldt dit ook voor 140% van het sociaal minimum. Heeft u eerder de energietoeslag ontvangen? Dan is een inkomenscheck niet nodig, maar wel toestemming om uw gegevens te delen. Klik dan op deze link voor meer informatie.

Rekentool

Het hangt van uw situatie af welk inkomen u maximaal mag hebben om gebruik te kunnen maken van de regeling. Onderaan deze pagina, onder documenten, vindt u een rekentool. Hier staan de bedragen in.

Er zijn drie mogelijkheden

Als u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt u kiezen uit één van de drie mogelijkheden:

  • U krijgt geld terug voor energiebesparende maatregelen die u al heeft genomen (cashback)
  • U koopt energiebesparende producten via één van de aangesloten webshops
  • U ruilt uw oude witgoed in voor een energiezuinige variant bij één van de vier lokale leveranciers

U krijgt maximaal €500.

Wilt u alvast weten welke producten u kunt aanschaffen? Onderaan deze pagina vindt u de lijst met maatregelen. Let op: de cashback optie geldt niet voor het inruilen van witgoed.

Vul het formulier in zodat wij uw inkomen kunnen controleren

Wilt u de regeling aanvragen en denkt u aan de voorwaarden te voldoen? Vul dan het formulier in. Wij controleren dan of u in aanmerking komt.

Wat heeft u nodig?

  • Uw Digi-D. Zo weten we zeker dat u het bent.
  • Inkomensgegevens van u en uw eventuele fiscale partner, bijvoorbeeld loonstroken.

Werkt u als ZZP'er? Geef dan in het aanvraagformulier één werkgever aan en voeg als bijlage uw verzamelinkomen van 2022 bij. 

Nadat wij het formulier hebben ontvangen controleren wij uw gegevens. Als u voldoet aan de voorwaarden krijgt u een brief van ons met verdere uitleg over hoe u de regeling aanvraagt.

Documenten