Vanavond heeft de gemeenteraad van Purmerend bekend gemaakt dat Ellen van Selm wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. Zij is sinds 1 december 2014 burgemeester van Opsterland.

Stad en platteland komen samen

Ellen van Selm: “Ik voel nu al dat ik moeite zal hebben met het afscheid van Opsterland, want ik heb hier heel fijne jaren gehad. Deze mogelijkheid deed zich voor in een gemeente waar na de fusie tussen Purmerend en Beemster stad en platteland samenkomen. Ik ben daarom zeer vereerd dat de gemeenteraad van Purmerend mij als nieuwe burgemeester 
voordraagt.”

Kundig burgemeester en ambassadeur voor het platteland

In de afgelopen jaren toonde Ellen van Selm zich niet alleen een trotse ambassadeur voor de gemeente Opsterland maar ook een kundig burgemeester. Met plezier schonk zij haar aandacht aan de Friese gemeente, haar inwoners, ondernemers en het rijke verenigingsleven. Ook landelijk was Van Selm actief, onder meer als voorzitter van de P10 het netwerk van grote plattelandsgemeenten. Tijdens haar voorzitterschap groeide het netwerk uit tot dertig leden en werd het platteland steeds vaker gesprekspartner in Den Haag. Internationaal was zij pleitbezorger voor het samenspel tussen stad en platteland, onder andere bij UN Habitat.

Proces tot benoeming

In een besloten vergadering besloot de gemeenteraad dat Ellen van Selm voorgedragen wordt. Hierna volgt nog een formele besluitvorming bij de minister van BZK en de Koning.

Meer nieuws

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland