Vandaag verwelkomen we de eerste vluchtelingen in de woningen van Elkien aan de Trimbeets in Gorredijk. Een warm welkom, want de afgelopen dagen is er met man en macht geklust en gewerkt om de woningen in te richten. 

Veel hulp van volwassen en kinderen

Buurtbewoners brachten spullen en boden vrijwillig hulp aan. Ook vrijwilligers uit het dorp hielpen spontaan mee, samen met medewerkers van de gemeente. Laten we ook niet de kinderen van groep 5 van basisschool De Librije in Gorredijk vergeten. Zij maakten een mooi vierluik met de woorden ‘welkom’ in het Oekraïens. Dank jullie wel voor dit warme gebaar!

Welkom

Bedankt iedereen

Onze dank gaat natuurlijk uit aan iedereen die meegewerkt heeft om dit mogelijk te maken en in het bijzonder de omwonenden voor het doneren van spullen en hun vrijwillige hulp. Ook Kringloopwinkel en Puntgeel uit Gorredijk bedankt voor de gulle donatie van 6 bedden met matrassen, een servieskast en witgoed. Hotel Hofker van Ameland doneerde al eerder bedden en huisraad. In de woning is ruimte voor opvang van 16 personen.

Inrichting Trimbeets Gorredijk

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Voet- en fietsbrug Kortezwaag vanaf 4 juli gestremd

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

  Gorredijk
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden
RSS feed