In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober. In deze week worden er ook dit jaar weer landelijk activiteiten georganiseerd om extra aandacht te vragen voor mensen die zich eenzaam voelen.

De reden waarom men zich eenzaam voelt kan voor iedereen anders zijn. Eenzaam voelen is ook niet hetzelfde als ‘alleen zijn’. U kunt zelfs veel mensen om u heen hebben en u te midden van familie, vrienden en collega’s toch heel alleen en eenzaam voelen.

Eenzaamheid komt veel vaker voor dan we denken en komt voor bij iedereen en bij alle leeftijden. Eenzaamheid gaat vrijwel nooit vanzelf over en kan een direct effect hebben op uw gezondheid en het dagelijks functioneren. Mensen kunnen er verdrietig en angstig door worden waardoor ze zich terugtrekken uit de maatschappij. Dat kan een negatief effect hebben op iemands leven.

Toegeven dat u eenzaam bent is vaak lastig. Toch zal u die stap moeten zetten wanneer u iets wilt doen aan uw eenzaamheid. Niemand kan gedachten en gevoelens van anderen lezen. Wanneer u de eenzaamheid van uzelf of een ander wilt doorbreken dan is het aan u om de eerste stap te zetten.

Wat kunt u doen?

Wilt u graag meer informatie over het onderwerp eenzaamheid?

Kijk op de pagina Eenzaamheid

Of zoekt u tips en mogelijkheden voor ondersteuning? Kijk dan eens op de landelijke websites zoals: 

Meer nieuws

RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Gebiedsteam

Gemeente Opterland