Gratis af te halen bij het gemeentehuis en de bibliotheken: de Verkiezingskrant in Gewone Taal en de krant 'Stem jij ook?'.

Regelmatig informeren we u over de verkiezingen op 22 november. We vinden het belangrijk dat u weet hoe het stemmen werkt. We informeren u vooral via social media en onze website. Dat doen we met tekst, maar ook met plaatjes en filmpjes. Want (online) teksten lezen is niet voor iedereen eenvoudig en vanzelfsprekend. 

Twee verkiezingskranten met duidelijke uitleg

Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, heeft ProDemos een Verkiezingskrant in Gewone Taal gemaakt. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de Tweede Kamer precies doet. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) is er de ‘Stem jij ook?’-verkiezingskrant. Een krant in simpele taal en met heldere illustraties.

Neem gratis mee of download de kranten hier

U kunt de krant gratis meenemen bij het gemeentehuis en de bibliotheken in Beetsterzwaag, Gorredijk en Ureterp. Liever als PDF ? Download de kranten hier: