Heeft u geldzorgen? Komt u elke maand tekort? Heeft u schulden? U schaamt u misschien en praat er liever niet over. Maar weet dat u niet de enige bent. Eén op de drie Nederlanders heeft geldzorgen.

Geldzorgen? Durf te vragen!

Schaam u niet, vraag hulp en voorkom erger! De budgetcoaches van het Gebiedsteam helpen u gratis.

Wat doen de budgetcoaches?

  • Ze bekijken uw inkomsten en uitgaven.
  • Ze geven u tips en adviezen.
  • Ze kijken of u in aanmerking komt voor toeslagen.
  • Ze wijzen u op financiële regelingen.
  • Ze helpen u een regeling te treffen bij schulden.
  • Ze kunnen extra hulpverlening regelen als het niet goed met u gaat.

Schuldhulpverlening

Soms is advies niet genoeg, soms is meer nodig. Het Gebiedsteam kan ook hulp bieden in de vorm van budgetbegeleiding of samen met u zoeken naar een blijvende oplossing van schulden. Daarvoor is wel een flinke portie wilskracht nodig. Ook van gezinsleden. Voorop staat dat u het werk doet. Daar staat tegenover dat u professionele begeleiding van (verschillende disciplines van) het Gebiedsteam krijgt.

Handige websites

Wilt u kijken wat u zelf kunt doen? Kijk eens op deze websites:

Kindpakket

Heeft u een laag inkomen en lukt het financieel niet om uw kinderen mee te laten doen aan extra schoolactiviteiten, sport of bijvoorbeeld muziekles? Misschien dat het Kindpakket kan helpen! Kijk voor meer informatie op www.kindpakket.nl.

Heeft u geldzorgen? Er kan meer dan u denkt!

Leeft u van een laag inkomen? Bijvoorbeeld omdat u een uitkering heeft of weinig loon? Of heeft u misschien zelfs schulden? Dan kunt u misschien een toeslag krijgen en/of komt u in aanmerking voor bepaalde regelingen. Onderzoek wat voor u van toepassing is, het kan u financieel meer ruimte geven. Mocht u er zelf niet uitkomen dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met het Gebiedsteam of uw eigen inkomensconsulent van de gemeente.

Meer informatie

Heeft u vragen of ondersteuning nodig? 

Neem dan contact op met het Gebiedsteam

Gemeente Opsterland