Heeft u geldzorgen? Komt u elke maand tekort? Heeft u schulden? U schaamt u misschien en praat er liever niet over. Maar weet dat u niet de enige bent. Eén op de drie Nederlanders heeft geldzorgen.

Geldzorgen? Durf te vragen!

Schaam u niet, vraag hulp en voorkom erger! De budgetcoaches van het Gebiedsteam helpen u gratis.

Wat doen de budgetcoaches?

  • Ze bekijken uw inkomsten en uitgaven.
  • Ze geven u tips en adviezen.
  • Ze kijken of u in aanmerking komt voor toeslagen.
  • Ze wijzen u op financiële regelingen.
  • Ze helpen u een regeling te treffen bij schulden.
  • Ze kunnen extra hulpverlening regelen als het niet goed met u gaat.

Schuldhulpverlening

Soms is advies niet genoeg, soms is meer nodig. Het Gebiedsteam kan ook hulp bieden in de vorm van budgetbegeleiding of samen met u zoeken naar een blijvende oplossing van schulden. Daarvoor is wel een flinke portie wilskracht nodig. Ook van gezinsleden. Voorop staat dat u het werk doet. Daar staat tegenover dat u professionele begeleiding van (verschillende disciplines van) het Gebiedsteam krijgt.

Handige websites

Wilt u kijken wat u zelf kunt doen? Kijk eens op deze websites:

Sam& voor alle kinderen

Heeft u een laag inkomen en lukt het financieel niet om uw kinderen mee te laten doen aan extra schoolactiviteiten, sport of bijvoorbeeld muziekles? Via 'Sam& voor alle kinderen' kunt u een aanvraag doen voor schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Kijk voor meer informatie op www.samenvoorallekinderen.nl. (externe link)

Heeft u geldzorgen? Er kan meer dan u denkt!

Leeft u van een laag inkomen? Bijvoorbeeld omdat u een uitkering heeft of weinig loon? Of heeft u misschien zelfs schulden? Dan kunt u misschien een toeslag krijgen en/of komt u in aanmerking voor bepaalde regelingen. Onderzoek wat voor u van toepassing is, het kan u financieel meer ruimte geven. Mocht u er zelf niet uitkomen dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met het Gebiedsteam of uw eigen inkomensconsulent van de gemeente.

Meer informatie

Heeft u vragen of ondersteuning nodig? 

Neem dan contact op met het Gebiedsteam

Gemeente Opsterland