Opsterland ligt middenin het Friese woudengebied en is wat betreft grondoppervlak een van de grootste gemeenten in Fryslân. In de 16 karakteristieke en bruisende dorpen en het buitengebied wonen zo’n 30.000 inwoners. Bijzonder aan onze gemeente is het landschap met bos, heide, natuurgebieden, grasland, kanalen en veengebieden. Dit landschap in combinatie met rust, ruimte en goede bereikbaarheid maken Opsterland tot een erg aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente.

Opsterland ligt langs de snelweg A7 en N381 en is daardoor uitstekend bereikbaar. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Voor het gemeentebedrijf zijn wij op zoek naar een:

Allround buitendienstmedewerker civiel (36 uren per week)

Bij de buitendienst staat de gemeentelijke dienstverlening aan de inwoners, verenigingen en instellingen in de gemeente Opsterland centraal. De buitendienst van de gemeente Opsterland zorgt voor het dagelijks onderhoud van wegen, riolering, groen en begraafplaatsen binnen de openbare ruimte.

Waar hebben wij jou voor nodig

  •  Je specifieke taak is inzet bij alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden met de nadruk op wegen, verhardingen, bermen, sloten, rioleringen, wegmeubilair, bebakening, enz.
  •  Je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldig gebruik van materieel, machines en arbeidsmiddelen;
  •  Je bent bereid deel te nemen aan de gladheidsbestrijding en calamiteitendienst.

Welke functie-eisen stellen wij

  • Je beschikt minimaal over een MBO-3 opleiding en bent in het bezit van een vakdiploma Grond, Weg- en Waterbouw (GWW) of soortgelijk in de GWW branche;
  • Je hebt ruime praktijkervaring met weg- en waterbouwkundige zaken;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs BE. Daarnaast is het bezit van rijbewijs C een pré;
  • Je bent in het bezit van VCA;
  • BHV vaardigheden zijn welkom.
  • Je staat ervoor open om nieuwe dingen te leren en je verder te ontwikkelen.

We verwachten dat je aandacht hebt voor kwaliteit en resultaat. Je hebt verder een proactieve en flexibele houding en neemt initiatieven. Ook werk je goed samen in een team en met medewerkers van de sociale werkvoorziening. Daarnaast kun je zelfstandig werken. Je kunt eventuele risico’s met betrekking tot uit te voeren werkzaamheden goed inschatten en overlegt hierover met de werkleiding.

Wat hebben we jou te bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal € 3.323,- bruto per maand (functieschaal 6) bij een fulltime dienstverband (exclusief 17,05% IKB). We bieden je een arbeidsovereenkomst van een jaar en wanneer we een match zijn, wordt deze omgezet in een vaste overeenkomst.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Pieter Stallinga, uitvoerder (tel. 06-26021261). Heb je vragen over de procedure, bel dan met Wim van Geel, HR adviseur (tel. 06-83701998).

Sollicitaties zijn welkom tot en met 20 oktober 2023 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland, via Werken in Friesland(externe link)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Andere vacatures

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl(externe link)

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland