Op woensdag 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast zal er op maandag 14 maart 2022 en dinsdag 15 maart 2022 ook weer vervroegd worden gestemd in een drietal voor die dagen geselecteerde stembureaus. Op donderdag 17 maart 2022 worden de stemmen centraal geteld in MFC De Wier te Ureterp. Voor de bezetting van de stembureaus zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op het stembureau willen helpen. 

Aanmelden stembureaulid / stemmen tellen

Meld u dan via onderstaande link.

Aanmelden stembureaulid en/of stemmen tellen(externe link)

In de aanmelding kunt u uw voorkeuren aangeven.

Stembureau Lycklamahûs

Wat gaat u doen en wat krijgt u hiervoor?

Als stembureaulid voert u verschillende taken uit. Deze taken verdeelt de voorzitter van het stembureau. Voorbeelden van taken zijn: het controleren van een identiteitsdocument of het in ontvangst nemen van een stempas of kiezers verwelkomen in het stemlokaal. U werkt van 07.00 - 14.00 uur óf van 14.00 - 21.00 uur.

Ook helpt u mee met het tellen van de stemmen. Vooraf volgt u nog een gratis (digitale) training. En u ontvangt een vergoeding van € 100,-.

Meld u aan!

Bent u 18 jaar of ouder op de dag van de verkiezing en bent u behulpzaam, nauwkeurig, stressbestendig en lichamelijk in staat om een lange werkdag te maken? 

Meld u dan aan via het formulier 'Aanmelden stembureaulid / stemmen tellen' (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen). Let op: aanmelding is geen garantie voor indeling op een stembureau.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland