Volgende week worden de aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. 

Hierop moet de omzet die men heeft gehad over het belastingjaar 2022 ingevuld worden. Op basis van de aangifte wordt er in mei 2023 een aanslag toeristenbelasting opgelegd.

Als u een overnachting aanbiedt tegen betaling in elke vorm, bent u belastingplichtig voor toeristenbelasting. Dus als hotelhouder, houder van pension, camping, bed and breakfast, enzovoort. Ook wanneer u via airbnb verhuurt bent u belastingplichtig voor de toeristenbelasting. U kunt het tarief doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht. 

Een nieuwe logiesverstrekker heeft een meldingsplicht, welke is opgenomen in de “Verordening toeristenbelasting”. Informatie over de toeristenbelasting kunt u terugvinden op de website van de gemeente.

Voldoet u aan de eisen en heeft u geen aangifteformulier toeristenbelasting ontvangen?

Neem dan contact op met de gemeente.

Meer nieuws

  • Foar de 18de kear it earste aai!

    Sykje! Dat is de truc om het eerste kievitsei te vinden. En dat deed Rinze van der Ploeg dan ook al een paar weken. Hij vond het eerste ljipaai van de gemeente Opsterland.

  • Zaterdag 25 maart: Lentekriebels op de milieustraat

    Op zaterdag 25 maart a.s. is het de Landelijke Compostdag en haal je van 09.00 tot 12.45 uur gratis compost bij de Omrin milieustraat in Gorredijk.

  • Vreugdevuur ontsteken

    Traditioneel worden tijdens Pasen op diverse plaatsen in de gemeente vreugdevuren aangelegd. Voor het ontsteken van een vreugdevuur kunt u een speciale ontheffing van het stookverbod aanvragen.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland