Op advies van de Rijksoverheid heeft de gemeente Opsterland besloten om haar medewerkers zoveel mogelijk te laten thuiswerken. De dienstverlening is daarom aangepast.

Publiekscentrum

U kunt tijdens de reguliere openingstijden alleen op afspraak bij het Publiekscentrum terecht. Bel voor het maken van een afspraak (0512) 386 222 of maak online een afspraak. Let op: in de hal van het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand verplicht.

Veel diensten van de gemeente zijn ook digitaal beschikbaar via onze website, bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een uittreksel. Blijf thuis als u de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Gebiedsteam

De loketten van het Gebiedsteam in Gorredijk en Ureterp zijn gesloten. Het loket in het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt voor een afspraak bellen naar (0512) 386 222.

Buitendienst

Medewerkers van de buitendienst blijven hun werk waar mogelijk uitvoeren. Het kan iets langer duren voordat uw melding over de openbare ruimte wordt opgepakt, omdat er minder mensen werkzaam zijn. De Milieustraten in Gorredijk en Ureterp blijven open tijdens de normale openingstijden. Ook worden uw afvalcontainers gewoon geleegd.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden gaan zoveel mogelijk door. Dit is in overleg met de aannemers besloten. Uiteraard worden de landelijke maatregelen zoals gepaste afstand en goede hygiëne nageleefd en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Als de landelijke maatregelen veranderen, wordt er opnieuw bekeken wat dat voor de diverse werkzaamheden betekent. Meer informatie over wegwerkzaamheden vindt u hier.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U kunt dat hieronder doen, bepaal daarbij zelf de dag en het tijdstip. 

Maak direct online een afspraak

Gemeente Opsterland