Energiebesparende maatregelen - meer geld beschikbaar voor Friese woningeigenaren en VVE’s

16 juni hebben de Gedeputeerde Staten van Fryslân het Aanvalsplan Energiebesparing vastgesteld. Er komt 5,2 miljoen euro extra beschikbaar voor woningeigenaren en VVE’s uit de provincie Friesland voor energiebesparende maatregelen. Het is geen nieuwe subsidie, maar een aanvulling op de bestaande SEEH-subsidie en een korting op de energiebespaarlening.

Meer subsidie
Op dit moment krijgen huizenbezitters een subsidie van 30% op hun investering als zij twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren aan hun huis. Met deze aanvulling komt daar nog eens 10% bij. Dit geldt voor aanvragen vanaf 1 juni 2020. Klik hier voor meer informatie.

Energiebespaarlening
Het tweede onderdeel is een korting op de rente die betaald moet worden voor een energiebespaarlening. Dit is voor huizenbezitters die geen spaargeld hebben of dit niet willen gebruiken voor energiebesparende maatregelen. De rente op deze lening is normaal tussen de 1,6 en 2,1% (afhankelijk van de looptijd). Friese woningeigenaren en VVE’s krijgen vanaf 1 september 2020 een halve procent korting. Klik hier voor meer informatie over de energiebespaarlening.

De looptijd van het Aanvalsplan Energiebesparing is t/m 31 december 2022. Ook kan het eerder aflopen als de beschikbare middelen op zijn.

Energieloket
Wist u dat u via ons energieloket gericht kunt kijken of u in aanmerking komt voor subsidies of leningen? Klik hier om naar ons energieloket te gaan.