Culturele Hoofdstad

Ieder jaar verkiest de Europese Unie twee steden tot Europese Culturele Hoofdstad. In 2018 is Leeuwarden de Europese Culturele Hoofdstad, samen met de Maltese stad Valletta. Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden richt zich op heel Fryslân en staat in het teken van Iepen Mienskip & Vernieuwing.

Achtergrond

Het programma Culturele Hoofdsteden is bedoeld om de rijkdom en verscheidenheid van Europese culturen te laten zien. Dit gebeurt al sinds 1985. Elke culturele hoofdstad stelt een programma op. Zo’n programma bestaat uit culturele evenementen die het historisch en cultureel erfgoed in de schijnwerpers zetten.

Thema’s 2018

Leeuwarden-Fryslân gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Want het avontuur in 2018 is er voor iedereen. Voor jou en je buurvrouw, voor de bakker om de hoek en de vrijwilligster in de bibliotheek. 2018 maken we samen. En wie samenkomt ziet dat we eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben voor de toekomst. Wat je achtergrond ook is. De thema’s voor 2018 zijn dan ook Iepen Mienskip en Vernieuwing.

Filmpje

Meer over Culturele Hoofdstad 2018

Op de website www.2018.nl vindt u alle informatie over Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden-Fryslân.