Nieuws Gebiedsteam

• Nieuwe voorzitter en twee nieuwe leden voor Adviesraad sociaal domein 06 juli 2020

Afgelopen donderdagavond heeft wethouder Libbe de Vries twee nieuwe leden van de adviesraad geïnstalleerd. Hans van der Meulen en Astrid de Vries draaiden al wat langer mee, maar een eerdere installatie was door de coronamaatregelen niet mogelijk. Beide zetten zich nu in voor de inwoners van Opsterland met beleid die gericht is op meedoen, eigen regie en zelfredzaamheid.

• Medipoint is nieuwe Wmo-hulpmiddelenleverancier 06 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 heeft de gemeente Opsterland samen met de gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf en Weststellingwerf een nieuwe hulpmiddelenleverancier. De firma Medipoint heeft de Europese aanbesteding voor Wmo-hulpmiddelen gewonnen. Medipoint werkt door heel Nederland en heeft ook een vestiging in Drachten.

• Column juni - De buurtbarbecue

Dat een sterke samenleving zorgt voor een groter gevoel van veiligheid, dat wist u misschien al. Maar wist u ook dat een sterke samenleving zorgt voor een betere gezondheid en meer zorgzaamheid? Nu we steeds langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen is die sterke samenleving meer dan nodig. Omzien naar elkaar en er voor elkaar zijn! Het spreekwoord zegt het al: beter een goede buur dan een verre vriend.

• Column april - Vraag een vrijwilliger!

Heeft u een luisterend oor nodig? Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Of heeft u hulp nodig, omdat u iets niet meer zelf kunt? U hoeft niet altijd meteen een beroep te doen op professionele ondersteuning. In Opsterland zijn er veel vrijwilligers actief die graag iets voor hun medemens willen betekenen. Zo zijn er in de meeste dorpen dorpssteunpunten, waar u terecht kunt met uw vraag. Maar u kunt ook rechtstreeks terecht bij bijvoorbeeld Humanitas, De Zonnebloem, kerken, de Plusbus of de VPTZ.

• Column januari - Het dorpssteunpunt: hulp dichtbij!

In bijna alle dorpen in de gemeente Opsterland vormen vrijwilligers een dorpssteunpunt. Het dorpssteunpunt is er als u het lastig vindt om zelf hulp of ondersteuning aan mensen in uw omgeving te vragen. Bijvoorbeeld als u tijdelijk een helpende hand nodig heeft. Of om de hond uit de laten als u net geopereerd bent. Of om wat klusjes in en om huis te doen, een wandeling te maken of gewoon voor een gezellig praatje. Ook voor hulp met de computer of hulp bij het invullen van formulieren kunt u een vrijwilliger van het dorpssteunpunt vragen.