De Arriva Buurtbus 104

De splinternieuwe Arriva Buurtbus 104 (voorheen Qbuzz Buurtbus 104) rijdt in de dienstregeling van maandag t/m vrijdag de mooiste busroute van Opsterland.

De Buurtbus rijdt van maandag t/m vrijdag. Tijdens de schoolvakanties geldt er een aangepaste dienstregeling. Bekijk de dienstregeling. De route is Allardsoog, Bakkeveen, Wijnjewoude, Hemrik, Lippenhuizen, Gorredijk, Terwispel, Tijnje. Iedereen die mee wil reizen met de Buurtbus is van harte welkom, ook mensen die hulpbehoevend zijn of met een rollator komen. Halteplaatsen en opstaptijden vindt u via www.ov9292.nl

Ritprijzen

In de Buurtbus kunt u met de volgende kaartsoorten voordelig reizen:

enkele reis vol tarief 

2,00 Euro

10 rittenkaart vol tarief     

15,00 Euro

enkele rit gereduceerd tarief (PAS 65+ kinderen 4 t/m 11jaar)

1,20 Euro

10 rittenkaart gereduceerd tarief (PAS 65+ kinderen 4 t/m 11jaar)  

10,00 Euro

alle OV- en studentenjaarkaarten

 

via OV-chip (apparaat in bus aanwezig)

 


Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meereizen
Kleine huisdieren in mand of tas zijn gratis
Honden mits aangelijnd tegen gereduceerd tarief
Houder OV-jaarkaart mogen een hond gratis meenemen
Blindengeleidehonden mogen op vertoon van legitimatie gratis mee

Buurtbus Opsterland zoekt vrijwillige buschauffeurs én een voorzitter; iets voor u?

De Buurtbus wordt bestuurd door vrijwillige buschauffeurs. De Buurtbus kan nog wel vrijwilligers gebruiken die één of meerdere dagdelen in de week op de bus willen en kunnen rijden. De drempel voor het chauffeurswerk ligt niet al te hoog. Een gewoon rijbewijs volstaat. Onderdeel van de procedure is een lichamelijke keuring en een kleine opleiding die wordt afgesloten met een rijtest.
Naast de vrijwillige buschauffeurs zoekt de Buurtbusvereniging nog een voorzitter die de vereniging nieuw elan wil geven. De vereniging bestaat uit zo’n 30 enthousiaste personen (vrijwilligers en administratieve ondersteuning) en er wordt één keer per kwartaal vergaderd.

Interesse? Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact zoeken met Klaas Beenen via k.beenen@home.nl, coördinator Buurtbus Opsterland.

Buurtbus Opsterland