Zittingen vanwege de verkiezing voor de Tweede Kamer

Bekendmaking tijdstippen zittingen vanwege de verkiezing voor de Tweede Kamer.

Dinsdag 16 maart 2021

• Vanaf 9.00 uur
  • Zitting Briefstembureau 1
  • Eerste vooropening briefstembiljetten

Hierbij de worden de briefstemmenenveloppen, die tot en met dinsdag 16 maart zijn ontvangen, geopend en beoordeeld. Er wordt gekeken of de kiezer de juiste papieren heeft opgestuurd. Daarna worden de briefstempas en het briefstembiljet gescheiden. Daarbij wordt het stembiljet niet geopend, zodat de briefstem geheim blijft.

• Vanaf 9.00 uur
  • Zitting Briefstembureau 1
  • Raadszaal gemeentehuis Beetsterzwaag
  • Tellen briefstemmen uit eerste vooropening

De briefstemmen, die gisteren zijn voorgeopend, worden hierbij geopend. Daarna worden deze beoordeeld op geldigheid, gesorteerd en geteld. De uitslag wordt pas na 21.00 uur bekendgemaakt

• Na zitting Briefstembureau 1
  • Zitting stembureaus vervroegd stemmen
  • Tellen vervroegd uitgebrachte stemmen

De stemmen, die zijn uitgebracht op maandag 15 en dinsdag 16 maart worden beoordeeld op geldigheid, gesorteerd en geteld op partijniveau. De telling op kandidaatniveau wordt donderdag 18 maart gedaan. De uitslag op partijniveau wordt pas na 21.00 uur op woensdag bekendgemaakt.

Woensdag 17 maart 2021

• Na zitting stembureaus vervroegd stemmen
  • Zitting Briefstembureau 2
  • Vooropening briefstembiljetten

Hierbij de worden de briefstemmenenveloppen, die na dinsdag 16 maart zijn ontvangen, geopend en beoordeeld. Er wordt gekeken of de kiezer de juiste papieren heeft opgestuurd. Daarna worden de briefstempas en het briefstembiljet gescheiden. Daarbij wordt het stembiljet niet geopend, zodat de briefstem geheim blijft.

• Vanaf 21.00 uur
  • Zitting briefstembureau 2
  • Vooropening laatste briefstemmen

Hierbij de worden de briefstemmenenveloppen, die op woensdag 16 maart zijn ontvangen op het afgiftepunt en de stembureaus, geopend en beoordeeld. Er wordt gekeken of de kiezer de juiste papieren heeft opgestuurd. Daarna worden de briefstempas en het briefstembiljet gescheiden. Daarbij wordt het stembiljet niet geopend, zodat de briefstem geheim blijft.

Aansluitend

• Zitting briefstembureau 2
  • Raadszaal gemeentehuis Beetsterzwaag
  • Tellen briefstemmen uit tweede vooropening

De briefstemmen, die vandaag zijn voorgeopend, worden hierbij geopend. Daarna worden deze beoordeeld op geldigheid, gesorteerd en geteld.

Aansluitend

Raadszaal gemeentehuis Beetsterzwaag
Bekendmaking uitslag briefstemmen
Bekendmaking uitslag vervroegd uitgebrachte stemmen

Donderdag 18 maart 2021

Vanaf 9.00 uur
Zitting gemeentelijk stembureau
MFC De Wier Ureterp
Centrale stemopneming
De stemmen, die zijn uitgebracht op de stembureaus op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart, worden geteld op kandidaatniveau.
Aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt.