• Gewijzigde openingstijden december/januari 06 december 2019

Voor de komende kerstperiode gelden de volgende gewijzigde openingstijden voor het gemeentehuis en dus ook de loketten van het Gebiedsteam.

• Oproep tot tijdig weghalen boot in Nij Beets 10 december 2019

Aan de Legewei in Nij Beets ligt al geruime tijd een boot afgemeerd aan de steiger bij de boottrailer helling (zie foto’s). Wij verzoeken de eigenaar om de boot te verwijderen voor maandag 6 januari 2020.

• Buitendienst Opsterland verwijdert ook in 2020 nesten eikenprocessierups zelf 03 december 2019

Afgelopen jaar hebben veel inwoners van de gemeente Opsterland te maken gehad met de eikenprocessierups. Dit komt doordat het aantal rupsen in 2019 is vertienvoudigd ten opzichte van 2018. Om snel en efficiënt te kunnen reageren op gemelde nesten, heeft de gemeente er in juli 2019 voor gekozen de bestrijding in eigen beheer te nemen. Dit heeft zoveel voordelen dat de gemeente heeft besloten ook volgend jaar de nesten te laten verwijderen door de buitendienst.

• Zuidoost Friesland vraagt € 25 miljoen voor Regio Deal 03 december 2019

Het Rijk wil Regio Deals sluiten om in regio’s de brede welvaart te versterken. De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, en Weststellingwerf, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân hebben samen een voorstel ingediend voor een
    ‘Regio Deal Zuidoost Friesland: samen vitaal en veerkrachtig’.

• Het Lycklamahûs kleurt oranje 26 november 2019

Gemeente Opsterland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het Lycklamahûs oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld.