• Startbijeenkomst lokaal sportakkoord 30 januari 2020

Gemeente Opsterland werkt aan een lokaal sportakkoord. Dit akkoord kan in 2020 een extra impuls geven aan sport en bewegen in Opsterland. Onder leiding van André Kasel (onafhankelijk sportformateur) werken we met elkaar aan mooie initiatieven en duurzame verbindingen tussen de deelnemers. Tijdens deze startbijeenkomst willen we met elkaar in gesprek over de ambities en thema’s die er zijn op sport- en beweeggebied in relatie tot zorg, welzijn en onderwijs. Hiermee maken we onze gemeente (nog) beweegvriendelijker.

• Aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd 15 januari 2020

Onlangs zijn de aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Hierop moet de omzet die men heeft gehad over het belastingjaar 2019 ingevuld worden. Op basis van de aangifte wordt er in mei 2020 een aanslag toeristenbelasting opgelegd.

• Column december - Zorg voor elkaar, zorg in Opsterland

‘Zorg voor elkaar, zorg in Opsterland’ is de tekst in het beeldmerk van het Gebiedsteam. Het zegt precies waar we voor staan. We willen graag gebruik maken van de krêft fan de mienskip. Kijken naar wat een cliënt nog wél kan, alleen of met hulp van anderen. Met behulp van familie, vrienden of buren is er veel mogelijk.

• Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding

Veel mensen zetten zich in voor de samenleving, vaak onopvallend en op de achtergrond. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? Doe dan een voorstel voor een onderscheiding of 'lintje'.

• Fietsen steeds belangrijker in zuidoost Friesland 08 januari 2020

De vijf zuidoostelijke gemeenten in Friesland hebben gezamenlijk plannen uitgewerkt om fietsen in de regio aantrekkelijker te maken. Speerpunten hierin zijn het verbeteren van bestaande fietsroutes en het aanleggen van meer fietspaden. De meest opvallende ambitie is de realisatie van een snelfietsroute tussen Heerenveen en Drachten. Met de aanpassingen worden belangrijke locaties, bijvoorbeeld werk-, onderwijs- en OV-locaties, beter met elkaar verbonden.