Nieuws

 • Storm en regen: wat te doen? 09 augustus 2018

  Na een periode van extreme droogte volgen vanmiddag/vanavond flinke regenbuien en harde windstoten. Dit kan voor overlast/schade zorgen. Wat kunt u doen om schade in en om uw huis te voorkomen of te beperken? En wie belt u wanneer?

 • MKB-Tour voor ondernemers op 12 september in Drachten 03 augustus 2018

  Ondernemer met interesse in innovatie, export en circulaire economie? Benieuwd naar het verhaal van gedeputeerde Sander de Rouwe? Circulair ondernemen iets voor u? Anne Jan Zwart vertelt u er alles over!

 • DigiD beperkt bereikbaar door DDoS-aanval 03 augustus 2018

  Als gevolg van een DDoS-aanval is de website van DigiD niet continu bereikbaar. Bij een DDoS-aanval worden servers van een website overbelast met verzoeken van een aanvaller. Hierdoor worden deze servers onbereikbaar, waardoor bijvoorbeeld een site niet bezocht kan worden.

 • Wetterskip Fryslân stelt beregeningsverbod in 31 juli 2018

  Het is al weken prachtig zomerweer. Dit mooie zomerweer heeft als consequentie dat de hoeveelheid en de kwaliteit van het oppervlaktewater in Friesland enorm afneemt. Wetterskip Fryslân die hiervoor verantwoordelijk is kan nu niet meer voldoende water aanvoeren vanuit het IJsselmeer. Om die reden heeft Wetterskip Fryslân in heel Friesland een beregeningsverbod ingesteld voor alle inwoners en agrariërs.

 • Fan fytsen bliuwst fit! Een dag over fit en veilig blijven fietsen op 18 september in Gorredijk 31 juli 2018

  Fietsen is leuk, handig én gezond. Op een doordeweekse dag maken Nederlanders 14 miljoen fietsritjes. Hoe blijf je zo veilig mogelijk fietsen als je ouder wordt? Op dinsdag 18 september 2018 is er van 9.30 – 16.00 uur een dag over fit en veilig blijven fietsen in en bij de Skâns in Gorredijk.