• Aangepaste dienstverlening icon-dienstverlening

Op advies van de Rijksoverheid heeft de gemeente Opsterland besloten om haar medewerkers zoveel mogelijk te laten thuiswerken. De dienstverlening is daarom aangepast.

• De natuur in? Respecteer de maatregelen!

In een tijd zoals deze is het fijn om een frisse neus te halen in één van de natuurgebieden in de gemeente. Dit kan nog steeds, maar om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen vragen wij u de regels na te leven.

• Bekendmaking vaststellen Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân van 26 maart 2020

De Voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân maakt bekend dat hij de 'Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân van 26 maart 2020' heeft vastgesteld.

• Toiletgebouwen op campings en jachthavens in Opsterland gesloten

De Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. Het verbod geldt voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens. De recreatiebedrijven zelf mogen wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan.

• Himmelwike 2020 in zijn geheel afgelast

Voor de Himmelwike 2020 werkt de gemeente Opsterland samen met verschillende organisaties, waaronder Omrin. Besloten is om in verband met de getroffen maatregelen aangaande het coronavirus de Himmelwike en het jubileum 2020 af te lassen en volgend jaar in 2021 voort te zetten.