Nieuws

• Openbare oriënterende raadsbijeenkomst op maandag 25 september 2017 22 september 2017

De gemeenteraad vergadert op maandag 25 september vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

• Begroting gemeente Opsterland geeft positief beeld 19 september 2017

Het college van B & W heeft een ontwerpbegroting 2018 gemaakt dat een meerjarig positief beeld laat zien. Uit de begroting blijkt dat Opsterland een financieel gezonde gemeente is. De begroting is duurzaam sluitend doordat die de periode tot en met 2021 beslaat.

• Week van de Opvoeding

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

• De brug in ’t Weike te Gorredijk wordt een fietsbrug 19 september 2017

De gemeente Opsterland wil de brug in ’t Weike (Koartsweachsterbrêge) in Gorredijk langer behouden en kiest er daarom voor om de functie van de brug te wijzigen naar een fietsbrug. De brug kan zo nog jaren mee. Dit betekent dat de brug niet meer gebruikt mag worden door het autoverkeer.

• Raadslid in Beeld: Rinse Haisma 19 september 2017

Graag stel ik mij aan U voor. Mijn naam is Rinse Haisma, veehouder te Bakkeveen.
    Samen met mijn vrouw en zoon run ik ons melkveebedrijf.
    Onze beide dochters en zoon zijn afgestudeerd, hebben een baan en zijn het huis uit. Onze jongste zoon woont in het dorp Bakkeveen en is de beoogde opvolger.
    Voor ons gezin zijn de dorpssport, de scholen en de dorpsgemeenschap altijd van belang geweest.