• Het is droog in de natuur. Wees voorzichtig met vuur! 18 april 2019

De aanhoudende droogte en het warme weer zorgen voor een groter risico op natuurbrand in de provincie. Veiligheidsregio Fryslân noemt dit fase twee en roept op tot extra alertheid. Een weggegooide sigarettenpeuk of een stuk glas kan al zorgen voor een brand die een heel natuurgebied verwoest. Veiligheidsregio Fryslân, waar ook de brandweer bij hoort, vraagt iedereen in de provincie om voorzichtig te zijn met vuur. En om een brand direct te melden via 112.

• Uitnodiging projectenpitch Iepen Mienskipsfûns 24 april 2019 18 april 2019

Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 23 april 2019 weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns. De aanvraagperiode sluit op 17 mei 2019 (17.00 uur). Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren.

• Paasvuren in Opsterland 19 april 2019

Bij Pasen horen paasvuren, zo ook aankomend weekend. Bent u van plan een paasvuur te bezoeken? Op deze pagina vindt u alle locaties. Let op: vanwege de droogte gelden er extra maatregelen bij de paasvuren. Mochten er paasvuren niet door kunnen gaan, dan leest u dat op deze pagina.

• Wij zoeken een gemeentesecretaris / algemeen directeur!

Als bestuur en medewerkers kijken we uit naar de komst van een enthousiaste, toegankelijke en verbindende gemeentesecretaris / algemeen directeur.

• Uitnodiging Bethlehem Diaspora Convention voor Palestijnen in onze regio 17 april 2019

De gemeente Opsterland heeft een driehoeks-stedenband met Ra’anana in Israël (sinds 1963) en het Palestijnse Beit Sahour (sinds 2000). Beit Sahour heeft ons onlangs gevraagd om aandacht te geven aan de Bethlehem Diaspora Convention om zo Palestijnen die in onze regio wonen te informeren over deze conventie. De conventie, die plaatsvindt van 11 t/m 14 juli 2019 in Bethlehem, richt zich op Palestijnen die al langere tijd buiten de Palestijnse gebieden leven.