• Brede school Beetsterzwaag komt bij V.V. De Sweach 12 februari 2019

Het oefenterrein van V.V. De Sweach is gisteravond door de gemeenteraad aangewezen als locatie voor de nieuwe brede school in Beetsterzwaag. Inwoners en belanghebbenden zijn gedurende het proces nauw betrokken. Met de keuze voor deze locatie sluit de gemeenteraad aan bij de voorkeur van het dorp.

• Gemeentesecretaris Koen van Veen vertrekt uit Opsterland 12 februari 2019

Gemeentesecretaris Koen van Veen wordt met ingang van 6 mei gemeentesecretaris van de gemeente Soest. Koen van Veen is sinds november 2010 gemeentesecretaris/algemeen directeur in Opsterland. Eerder vervulde hij diezelfde functie in Hattem (Gld.) en Baarle-Nassau (NB.).

• Mienskip geeft ideeën over vervolg LF2018 07 februari 2019

Op 30 januari spraken culturele organisaties, initiatiefnemers van LF2018-projecten, fondsen en geïnteresseerden over de resultaten van LF2018 (Culturele Hoofdstad).

• Enquête veiligheidsbeleid 07 februari 2019

In de periode van 10 december tot en met 21 december 2018 heeft de enquête over het veiligheidsbeleid van de gemeente Opsterland online gestaan. 226 inwoners hebben de enquête ingevuld.

• Column januari - Het dorpssteunpunt: hulp dichtbij!

In bijna alle dorpen in de gemeente Opsterland vormen vrijwilligers een dorpssteunpunt. Het dorpssteunpunt is er als u het lastig vindt om zelf hulp of ondersteuning aan mensen in uw omgeving te vragen. Bijvoorbeeld als u tijdelijk een helpende hand nodig heeft. Of om de hond uit de laten als u net geopereerd bent. Of om wat klusjes in en om huis te doen, een wandeling te maken of gewoon voor een gezellig praatje. Ook voor hulp met de computer of hulp bij het invullen van formulieren kunt u een vrijwilliger van het dorpssteunpunt vragen.