• Landelijke 112-storing weer verholpen 24 juni 2019

UPDATE: De storing is voorbij. 112 en 0900 8844 zijn weer bereikbaar.
    ______________________________________________

• Aankondiging vergadering algemeen bestuur GR SW ‘Fryslân’ op 5 juli 2019 21 juni 2019

De GR SW ‘Fryslân’ is het samenwerkingsverband van acht gemeenten, waaronder onze gemeente, die samen de sociale werkvoorziening uitvoeren. Het algemeen bestuur van de GR vergadert een aantal malen per jaar. De vergaderingen vinden in het openbaar plaats, belangstellenden zijn welkom.

• CBS De Opdracht in Ureterp benoemd tot Zonneschool 20 juni 2019

Op dinsdag 18 juni 2019 was het feest op CBS De Opdracht in Ureterp. De school heeft 158 zonnepanelen laten plaatsen naar aanleiding van het Zonnescholen-project. Dinsdagmiddag werden de zonnepanelen feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Rob Jonkman sprak zijn trots uit en overhandigde het Zonnescholen-bordje aan de leerlingenraad: De Opdracht is nu een echte Zonneschool! Ook het schoolkoor, schoolorkest en de voetbalteam werden in het zonnetje gezet.

• Voordelig onafhankelijk en duurzaam energieadvies voor uw bedrijfspand? Doe dan mee aan het project Energie voor MKB 18 juni 2019

De provincie Fryslân en de gemeente Opsterland starten een uniek duurzaamheidsproject voor het MKB in de gemeente. Wilt u tot wel 60% energie besparen of uw eigen energie opwekken in uw bedrijfspand? Doe dan mee aan het project Energie voor MKB! U krijgt een complete energiescan van uw bedrijfspand en een actieplan om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. De provincie Fryslân en uw gemeente betalen meer dan de helft van de kosten. U heeft zo de mogelijkheid om met een kleine eigen bijdrage dit energieadvies te ontvangen.

• Gemeenten op de bres voor meer geld Jeugdzorg 13 juni 2019

Donderdagochtend 13 juni 2019 boden de bestuurders van de gemeenten Oldebroek, Tytsjerksteradiel, Assen, Heerenveen en Weststellingwerf namens 140 gemeenten een petitie aan de Tweede Kamer aan. Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) nam de petitie in ontvangst.