Iets mis in de openbare ruimte? Meld het!

Direct regelen

De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken of speeltuinen. Die openbare ruimte willen we schoon, heel en veilig houden. Samen kunnen we onze gemeente leefbaar houden.

Valt u iets op in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een losse stoeptegel, zwerfafval, vernieling van een speeltoestel of overlast door gemeentelijke bomen? Meld het! Dat kan op de volgende manieren:

Via deze website

Meld het!

Bekijk eerst op de kaart of uw melding al door iemand anders is gedaan. Is dat niet het geval? Klik dan op ‘Nieuwe melding’ om uw melding te doen. U kunt uw melding anoniem doen of uw gegevens achterlaten. U wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding. Handhavingszaken kunnen niet anoniem worden gedaan en worden vanwege privacy niet op de kaart getoond.

Via de gratis app

Mijn gemeente app

Download de MijnGemeente App!

De gratis MijnGemeente App is beschikbaar voor Android en iOS en te downloaden via de Appstore  of Google Playstore. U meldt zich één keer aan als inwoner van de gemeente Opsterland. Daarna kunt u heel eenvoudig meldingen over de openbare ruimte doorgeven. De app leidt u door het menu. De smartphone voegt de locatie toe en ook een foto is zo bijgevoegd. De melding komt direct bij onze buitendienst terecht en wordt dan in behandeling genomen. Als u uw gegevens achterlaat, wordt u op de hoogte gehouden van de afhandeling van uw melding.