Gemeenteraadsverkiezingen en referendum

Op woensdag 21 maart 2018 zijn in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is die dag het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Op deze pagina vindt u meer informatie over het stemmen.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen en referendum

  Woensdag 21 maart 2018 ging Opsterland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum. Hieronder leest u de definitieve uitslag.

 • Liveblog gemeenteraadsverkiezingen

  Woensdag 21 maart 2018 ging Opsterland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door middel van dit liveblog hielden we u de hele dag, tot aan de definitieve uitslag, op de hoogte.

 • Politieke partijen / kandidatenlijsten

  Aan de gemeenteraadsverkiezingen doen 9 politieke partijen mee. Op deze pagina vindt u per partij de kandidatenlijsten en een link naar de partijwebsite voor meer informatie en het partijprogramma.

 • Agenda

  In deze agenda vindt u de bijeenkomsten en evenementen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Heeft u iets dat ook op deze agenda thuishoort? Stuur dan een e-mail naar webredactie@opsterland.nl.

 • Stemmen

  Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast kunt u ook stemmen voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). U ontvangt uiterlijk 27 februari twee stempassen.

 • Stembureaus

  De gemeente Opsterland telt 18 stembureaus. De stembureaus zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. U mag uw stem uitbrengen op elk stembureau in de gemeente Opsterland. Op uw stempas wordt het voor u dichtstbijzijnde stembureau aangegeven.

 • Verkiezingsbijlage Sa! van 14 maart 2018

  Bij de Sa! van 14 maart 2018 is een verkiezingsbijlage verschenen, boordevol informatie over de verkiezingen. U leest in deze bijlage een interview met burgemeester Ellen van Selm, feitjes en weetjes over de verkiezingen en informatie van de verschillende politieke partijen.

 • Website van de gemeenteraad

  Wilt u weten hoe de gemeenteraad werkt? Wie er op dit moment in de raad zitten en wanneer de gemeenteraad vergadert? Op de gemeenteraadswebsite vindt u alle informatie.

 • Website Rijksoverheid over het referendum

  Wilt u meer weten over het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv)? Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie.

 • Website 'Hoe werkt stemmen'

  Op deze website wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen werkt.