Sport

De informatie op deze pagina is bedoeld voor ondernemers in de sportbranche.

 • Aangepaste maatregelen sport vanaf 1 juli 2020

  Het kabinet maakte op 23 juni veel versoepelingen van de coronamaatregelen op het gebied van sport bekend. Bekijk het sportprotocol vanaf 1 juli.

 • Protocol ‘Verantwoord Sporten’

  Het protocol ‘Verantwoord Sporten’ is opgesteld door het NOC*NSF (sportbonden), Vereniging Sport en Gemeenten en afgestemd met het RIVM en ministerie van VWS.

 • Binnensportverenigingen en commerciële partijen

  We willen binnensportverenigingen, zoals gym en volleybal, ook de gelegenheid bieden de trainingen voor kinderen en jongeren weer op te pakken. Het is echter nog niet toegestaan deze activiteiten binnen te organiseren. Daarom vragen we binnensportverenigingen afspraken te maken met buitensportverenigingen om mogelijk gebruik te maken van hun buitensportaccommodatie. Lukt dat niet, dan is in overleg de openbare ruimte een optie.

 • Noodloket Economische Zaken ook voor sportverenigingen

  Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis is het noodloket. Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen. Deze regeling zet in op het niet meer kunnen betalen van vaste lasten vanwege maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus.

 • Financieel steunpakket voor voetbalclubs (door Oranjespelers, ING en KNVB)

  Naast de enorme impact op de volksgezondheid, leidt de huidige coronacrisis tevens tot financiële problemen voor vrijwel alle sectoren. Dat geldt ook voor de voetbalclubs. De Oranjespelers (Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje), hoofdsponsor ING en de KNVB zijn zich hiervan bewust en presenteren daarom gezamenlijk een financieel steunpakket voor voetbalclubs.

 • Nieuwsbrieven Sport Fryslân

  Sport Fryslân brengt tijdens de coronacrisis regelmatig een nieuwsbrief uit met informatie over corona in relatie tot de sport. U vindt de nieuwsbrieven hier.