Scholen en kinderopvang

Hier vindt u meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus.

 • Basisscholen vanaf 11 mei weer gedeeltelijk open / vanaf 8 juni volledig

  Scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs hebben op 11 mei 2020 hun deuren weer geopend. De kinderen in het speciaal onderwijs gaan weer volledig naar school. De kinderen op de basisscholen gaan de helft van de week naar school.Vanaf 8 juni gaan de basisscholen weer volledig open.

 • Kinderopvang vanaf 11 mei weer geopend / BSO vanaf 8 juni volledig open

  Vanaf 11 mei 2020 mogen kinderen van 0 tot 4 jaar naar de dagopvang (crèche) en kinderen van 0 tot 12 jaar naar de gastouderopvang. Kinderen van 4 tot 12 jaar waarvan de ouders een contract hebben met de BSO mogen naar de BSO op de dagen dat zij naar school gaan, aangepast dus volgens het ritme van school. Op andere dagen mogen zij niet naar de BSO. Vanaf 8 juni gaat de BSO ook weer volledig open. Kinderen worden dan weer opgevangen op hun vaste dagen die zijn afgesproken in het contract.

 • Voortgezet onderwijs op 2 juni weer open

  Voortgezet onderwijs gaat op 2 juni weer open. Scholen nemen maatregelen zodat 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dat betekent in de praktijk dat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen zijn.

 • Hoe gaan we veilig naar school of de kinderopvang?

  Vanaf 11 mei gaan de scholen en de kinderopvang weer open. U hoort van de school op welke dagen uw kind naar school mag. En van de kinderopvang organisatie krijgt u informatie. Vanaf 8 juni gaan de basisscholen en de BSO weer volledig open.

 • Lockdownmaatregelen voor scholen en kinderopvang

  Het kabinet heeft op 14 december een lockdown afgekondigd. Hieronder vindt u de maatregelen die gelden voor scholen en kinderopvang.