Informatie voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Ook ondernemers worden zwaar getroffen. Lees meer over de maatregelen die genomen zijn om de door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen.

 • Regelingen voor ondernemers, bedrijven en zzp'ers

  Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Diverse instanties/organisaties hebben geven antwoord op veelgestelde vragen en hebben regelingen voor ondernemers, bedrijven en zzp'ers. Tip: neem contact op met uw accountant/boekhouder om aanvragen in te dienen en lees goed de voorwaarden.

 • Extra regelingen gemeentelijke belastingen en heffingen

  De gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf (OWO) treffen extra maatregelen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. Het gaat hierbij om maatregelen voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Dit zijn maatregelen boven op die van de regering.

 • Servicepunt Ondernemers

  Op de algemene webpagina Ondernemers vindt u meer informatie over ondernemen in Opsterland.

 • Nieuwsbrief Economische Zaken over de coronacrisis

  Tijdens de coronacrisis brengt Economische Zaken wat vaker een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief informeren we ondernemers onder andere over nieuwe maatregelen. Wilt u de nieuwsbrief ook in de mailbox ontvangen? Stuur dan een e-mail naar economischezaken@opsterland.nl.

 • Ondernemers in de toeristische sector

  De informatie op deze pagina is bedoeld voor ondernemers in de toeristische sector.

 • Ondernemers in de sportbranche

  De informatie op deze pagina is bedoeld voor ondernemers in de sportbranche.