Nieuws corona

De laatste ontwikkelingen en maatregelen omtrent corona vindt u hier.

 • Vaccinatie tegen het coronavirus

  Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis in Nederland. Als er een goed werkend en veilig vaccin beschikbaar is, wordt er begin 2021 gestart met de vaccinatie.

 • Coronamaatregelen Sport 18 november 2020

  Op 13 oktober en 17 november heeft het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om de sociale contacten en de reisbeperkingen te beperken.

 • Bibliotheken, musea, theaters en muziekpodia weer open

  De noodzakelijke maatregelen, die ook kunst en cultuur zo hard treffen, zijn m.i.v. 19 november weer versoepeld. De eerdere maatregelen zoals die vanaf 14 oktober waren ingevoerd, gelden nu weer. Bibliotheken, musea, theaters en muziekpodia hebben de deuren weer mogen openen. Voor de jeugd tot 18 jaar verandert er niets; kinderen en jongeren mogen ‘gewoon’ met kunst en cultuur bezig zijn.

 • Persconferentie corona dinsdag 17 november - Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  Het aantal coronabesmettingen daalt. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. De gedeeltelijke lockdown gaat verder om elkaar te blijven beschermen.

 • Landelijke maatregelen

  In Nederland heeft de Rijksoverheid maatregelen ingesteld om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat erop gericht is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.

 • Persconferentie corona dinsdag 3 november - Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

 • Klachten? Laat u testen!

  Iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.