Afval App / Afvalkalender

Sinds een paar jaar verspreidt de gemeente Opsterland geen papieren afvalkalender meer. U kunt de Afval App gebruiken of de afvalkalender digitaal bekijken op de website van Omrin en eventueel zelf printen.

Afval App voor smartphone of tablet

U kunt de gratis Omrin Afval App downloaden en gebruiken als uw digitale afvalkalender. Via de Afval App kunt u gemakkelijk een seintje krijgen wanneer het tijd is om de container bij de weg te zetten. Bij een gewijzigd ophaalschema, bijvoorbeeld tijdens feestdagen, krijgt u automatisch een pop-up bericht. Verder kunt u onder andere grofvuil, snoeiafval of klein chemisch afval (KCA) aanmelden en zien waar er in Opsterland verzamelvoorzieningen staan.

Afvalapp downloaden

U kunt de Omrin Afval App gratis downloaden op uw smartphone of tablet via de Apple Appstore, Google Playstore of de Windows Phone Store.

App Store Google Play Windows Store

Let op:

Kunt u de Afval App niet vinden in de Appstore? U kunt dan na de mislukte zoekactie linksboven aangeven dat u een iPhone app ('Alleen iPhone' selecteren) zoekt. Als u nu opnieuw een zoekopdracht geeft, is de app wel zichtbaar. Dit probleem wordt zo snel mogelijk opgelost. Voor Android-gebruikers geldt het volgende: de app is te downloaden voor alle Android devices vanaf versie 2.3.3 en hoger. Wanneer de smartphone aangeeft ‘not compatible for this Phone’, ondersteunt het besturingssysteem van uw device de app niet.

Website van Omrin

Op de website van Omrin kunt u de afvalkalender bekijken en eventueel printen. Op www.omrin.nl/afvalkalender vult u uw postcode en huisnummer in en vervolgens krijgt u in een tabel alle ophaaldata voor het betreffende jaar in beeld.
Bent u zelf niet wegwijs op het internet? Er is vast een familielid of buurman/-vrouw die u graag wil helpen.

Lukt het niet om de afvalkalender digitaal te bekijken?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum.