Afvalkalender en Afvalapp

Direct regelen

De gemeente Opsterland verspreidt geen papieren afvalkalender meer. U kunt de afvalkalender digitaal bekijken op de website van Omrin. Of u kunt de Afvalapp gebruiken. De Afvalapp bevat naast de afvalkalender nog veel meer handige functies. Zo heeft u in één app al uw afvalzaken op een rij.

Website van Omrin

Ga naar www.omrin.nl/bij-mij-thuis/services/afvalkalender om de afvalkalender te bekijken. Vul uw postcode en huisnummer in. Alle ophaaldata voor uw adres verschijnen in een tabel. U kunt deze tabel downloaden of printen. Bent u zelf niet wegwijs op het internet? Er is vast een familielid of buurman/-vrouw die u graag wil helpen.

Afvalapp voor smartphone of tablet

U kunt de gratis Omrin Afvalapp downloaden en gebruiken als uw digitale afvalkalender. De  Afvalapp geeft u een seintje als de container bij de weg moet. Veranderen de ophaaldagen, bijvoorbeeld tijdens feestdagen? Dan krijgt u automatisch een pop-up bericht. Verder kunt u via de Afvalapp grofvuil, snoeiafval of klein chemisch afval (KCA) aanmelden. Ook kunt u in de app zien waar in de gemeente afvalinzamelingsplaatsen zijn.

Afvalapp downloaden

U kunt de Omrin Afvalapp gratis downloaden op uw smartphone of tablet via de Apple Appstore of de Google Playstore.

Download de Afvalapp voor iOS of Android:

Appstore

 

 

google play

 

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Of lukt het niet om de afvalkalender digitaal te bekijken? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.