Afvalkalender en Afvalapp

Direct regelen

Gemeente Opsterland verspreidt geen papieren afvalkalender meer. U kunt de afvalkalender digitaal bekijken op de website van Omrin. Of u kunt de Afvalapp gebruiken. De Afvalapp bevat naast de afvalkalender nog veel meer handige functies, zo heeft u in één app al uw afvalzaken op een rij.

Website van Omrin

Op de website van Omrin kunt u de afvalkalender bekijken, downloaden en eventueel printen. Op www.omrin.nl/afvalkalender vult u uw postcode en huisnummer in en vervolgens krijgt u in een tabel alle ophaaldata voor het betreffende jaar in beeld. Bent u zelf niet wegwijs op het internet? Er is vast een familielid of buurman/-vrouw die u graag wil helpen.

Afvalapp voor smartphone of tablet

U kunt de gratis Omrin Afvalapp downloaden en gebruiken als uw digitale afvalkalender. Via de Afvalapp kunt u gemakkelijk een seintje krijgen wanneer het tijd is om de container bij de weg te zetten. Bij een gewijzigd ophaalschema, bijvoorbeeld tijdens feestdagen, krijgt u automatisch een pop-up bericht. Verder kunt u onder andere grofvuil, snoeiafval of klein chemisch afval (KCA) aanmelden en zien waar er in Opsterland verzamelvoorzieningen staan.

Afvalapp downloaden

U kunt de Omrin Afvalapp gratis downloaden op uw smartphone of tablet via de Apple Appstore of de Google Playstore.

Download de Afvalapp voor iOS of Android:

Appstore

 

 

google play

 

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Of lukt het niet om de afvalkalender digitaal te bekijken? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.