Afval

 • Afvalkalender en Afvalapp

  De gemeente Opsterland verspreidt geen papieren afvalkalender meer. U kunt de afvalkalender digitaal bekijken op de website van Omrin. Of u kunt de Afvalapp gebruiken. De Afvalapp bevat naast de afvalkalender nog veel meer handige functies. Zo heeft u in één app al uw afvalzaken op een rij.

 • Afvalscheiding

  Veel groente- en fruitafval komt in de grijze sortibak terecht. Dat het daar niet in hoort, weet u natuurlijk. Vaak is het gemakkelijker om het in de prullenbak te gooien of vindt u het niet fris om gft-afval afzonderlijk in te zamelen. Met het gratis biobakje, dat u op uw aanrecht kunt zetten, hopen we het afval in Opsterland nog beter te scheiden. Afval van groente en fruit in de groene biobak, en alleen restafval in de grijze sortibak. Daar willen we naartoe.

 • Bladinzameling / bladveegschema

  De gemeente plaatst deze herfst bladkorven op plaatsen waar veel bladeren vallen. Hierin kunt u bladeren van gemeentelijke bomen verzamelen. Daarnaast wordt er in diverse straten geveegd.

 • Ophalen grofvuil en/of grof tuinafval

  Heeft u grofvuil, huishoudelijk afval dat te groot en/of te zwaar is om in een container te doen, of groot tuinafval dat u niet zelf weg kunt brengen naar de Milieustraat in Gorredijk? Maak dan een afspraak om uw grofvuil of tuinafval te laten ophalen. 

 • Milieustraat en Brengpunt groenafval

  Bij de Milieustraat (stort) kunt u onder andere grof vuil, klein chemisch afval, grond, EPS/piepschuim en asbest brengen. Bij het Brengpunt groenafval kunt u alleen tuinafval brengen.

 • Wat hoort in welke bak?

  Het is goed om afval juist te scheiden. Maar wat hoort in welke bak thuis? Lees hieronder wat u in de biobak gooit en wat in de sortibak.