Afval

 • Afval App / Afvalkalender

  Sinds een paar jaar verspreidt de gemeente Opsterland geen papieren afvalkalender meer. U kunt de Afval App gebruiken of de afvalkalender digitaal bekijken op de website van Omrin en eventueel zelf printen.

 • Gratis biobakje voor beter afval scheiden

  Veel groente- en fruitafval komt in de grijze sortibak terecht. Dat het daar niet in hoort, weet u natuurlijk. Vaak is het gemakkelijker om het in de prullenbak te gooien of vindt u het niet fris om gft-afval afzonderlijk in te zamelen. Met het gratis biobakje, dat u op uw aanrecht kunt zetten, hopen we het afval in Opsterland nog beter te scheiden. Afval van groente en fruit in de groene biobak, en alleen restafval in de grijze sortibak. Daar willen we naartoe.

 • Bladinzameling / bladveegschema

  De gemeente plaatst deze herfst bladkorven op plaatsen waar veel bladeren vallen. Hierin kunt u bladeren van gemeentelijke bomen verzamelen. Daarnaast wordt er in diverse straten geveegd.

 • Milieustraat en Brengpunt groenafval

  Bij de Milieustraat (stort) kunt u onder andere grof vuil, klein chemisch afval, grond, EPS/piepschuim en asbest brengen. Bij het Brengpunt groenafval kunt u alleen tuinafval brengen.