Fairtrade Opsterland

Opsterland mag zich Fairtrade Gemeente noemen. Deze titel geeft aan dat in onze gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties en de gemeentelijke organisatie samen werken aan meer eerlijke handel. Hierdoor stellen wij boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

• Gemeentelijke organisatie koopt fairtrade in

De gemeentelijke organisatie heeft de omslag gemaakt naar fairtrade. Er wordt alleen nog fairtrade koffie en thee ingekocht en gedronken. Verder worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd om fairtrade blijvend onder de aandacht te houden.

• www.fairtradegemeenten.nl

Op www.fairtradegemeenten.nl vindt u meer informatie over fairtrade en het belang daarvan.

• Opsterland Fairtrade Gemeente

De gemeente Opsterland is officieel Fairtrade Gemeente. Deze titel geeft aan dat in onze gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties en de gemeentelijke organisatie samen werken aan meer eerlijke handel.

• Werkgroep Fairtrade Opsterland

Een werkgroep bestaande uit vrijwilligers van de Wereldwinkel en enkele ondernemers uit de gemeente heeft een jaar lang hard gewerkt om de titel Fairtrade Gemeente binnen te halen.