WOZ-taxateurs meten in de komende maanden woningen op

De komende maanden gaan WOZ-gecertificeerde taxateurs van onze gemeente op pad om een aantal woningen op te meten.

Taxateurs bepalen de WOZ-waarde van woningen en andere gebouwen. De taxateur kan bewijzen dat hij/zij taxateur is en komt onaangekondigd langs. Mocht u dit graag op afspraak willen, dan kan dat ook. U kunt dit dan ter plekke aangeven en komt de taxateur op een later moment terug. Mocht u het niet vertrouwen, neem dan contact op met ons op via het telefoonnummer (0512) 386 22. Dat kunt u doen waar de taxateur bij is.
De taxateurs houden zich aan de coronamaatregelen van de RIVM en hebben beschermingsmiddelen bij zich.

De taxateurs gaan woningen opmeten, waarvan wij niet weten hoeveel vierkante meter groot de woning is. Vanaf 2022 gaat de gemeente de waarde van de woningen bepalen op vierkante meters en niet meer op de inhoud van de woning. Dat is landelijk verplicht en meer hierover staat op de website van de Waarderingskamer (www.waarderingskamer.nl).

Vragen?

Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met het Publiekscentrum op (0512) 386 222.

WOZ