Videoboodschap burgemeester Ellen van Selm

Herdenken en vieren in Opsterland. Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat doen we dit jaar in Opsterland niet samen op één plek zoals gebruikelijk. Daarom spreekt burgemeester Ellen van Selm inwoners en nabestaanden toe met deze online toespraak.

Verhalen herinneren

Er zijn in Opsterland tien oorlogsmonumenten die blijvend herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. In de videoboodschap staat de burgemeester stil bij vier van deze monumenten en memoreert zij de verhalen en slachtoffers uit de dorpen.

“Het zijn verhalen die we 75 jaar later herinneren door ze te blijven vertellen” aldus burgemeester Ellen van Selm in haar toespraak.

Vier de vrijheid in verbondenheid

De burgemeester eindigt haar videoboodschap met een vooruitblik naar Bevrijdingsdag:

“Onze vrijheid en de dag van 5 mei zijn het waard om te vieren. Ook dit jaar nu we onze vrijheid vieren vanuit huis. Ik hoop en wens u toe dat u de vrijheid ervaart en dat u dit viert. Niet samen op één plek, maar wel in verbondenheid met elkaar.”

Wilt u de tekst van de toespraak nalezen, dan kunt u deze hier downloaden.

Foto: Siebe Kuipers