Respect en waardering voor Euterpe

“Het is geweldig dat we hier in Beetsterzwaag het fanfareorkest Euterpe hebben en dat u hier vanavond weer samen kunt repeteren in De Buorskip”, aldus burgemeester Van Selm. Zij sprak de 25 leden van het fanfareorkest gisteravond toe en dat had een bijzondere reden.

Dit jaar viert Euterpe haar 125-jarig bestaan. Helaas niet op de manier zoals zij dat graag zouden willen; met mooie optredens en een jubileumconcert met Cor Bakker. Maar toch doet Euterpe ook dit jaar haar naam eer aan. En om het orkest extra in het zonnetje te zetten, onderschreef de burgemeester het verzoek van de muziekvereniging om een Koninklijke Erepenning. Dit ereteken symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Dat het ereteken toegekend was, wist het bestuur al, maar gisteravond tijdens de repetitie overhandigde burgemeester Van Selm de Koninklijke Erepenning aan de voorzitter Lia van Vliet. Hartelijk gefeliciteerd met jullie jubileumjaar Euterpe Beetsterzwaag 

Wilt u ook een Koninklijke Erepenning aanvragen?

Dat kan iedere 25 jaar vanaf het moment dat uw vereniging, stichting, instelling of sportvereniging 50 jaar bestaat via lintjes@opsterland.nl. Meer informatie vindt u op de website van het Koninklijk Huis.

Euterpe