Opsterland feliciteert zes inwoners met Koninklijke onderscheiding

Vanmorgen bezocht burgemeester Ellen van Selm zes inwoners in de gemeente Opsterland. Het bezoek had een bijzondere reden, want de burgemeester feliciteerde hen met de toegekende Koninklijke onderscheiding en overhandigde -op gepaste afstand- een boeket bloemen en een brief. Daarin valt te lezen dat de officiële uitreiking van de onderscheidingen, de lintjesregen, op een later moment plaatsvindt.

Onderscheidingen

De volgende mensen hebben een onderscheiding toegekend gekregen: Frank van Campen uit Gorredijk, Hotze Jelsma, Pieter Varwijk en Wietze Wagenaar uit Ureterp, Willemijn Kleinendorst uit Lippenhuizen en Jan Grupstra uit Beetsterzwaag. Alle zes zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij zich al jarenlang op vrijwillige basis inzetten voor een club, vereniging, instantie, bestuur of voor mensen die hulp of zorg nodig hebben.

Lintjesregen op een later moment

Jaarlijks worden er Koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Tijdens deze lintjesregen worden de versierselen die horen bij de Koninklijke onderscheiding opgespeld en de gedecoreerden toegesproken. Dat gebeurt in het bijzijn van familie, vrienden en de voordragers. De officiële landelijke uitreikdatum wordt dit jaar -in verband met de huidige situatie- op een later moment gepland.

Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van 2021?

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen.

Iemand voordragen voor de lintjesregen van 2021 kan tot 1 juli 2020. Neem voor meer informatie contact op met het directiesecretariaat via (0512) 386 202. Overigens kunnen Koninklijke onderscheidingen om bijzondere redenen ook op een ander moment uitgereikt worden.

Benieuwd voor welke verdiensten deze mensen een onderscheiding ontvangen? Bekijk het overzicht.

Lintjesregen1

Lintjesregen2