Koninklijke Onderscheiding voor Jan Klaas Dijkstra

Op woensdagochtend 28 november 2018 werd de heer Jan Klaas Dijkstra (1935) uit Wijnjewoude benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland reikte deze Koninklijke Onderscheiding uit voor zijn jarenlange inzet voor de plaatselijke voetbalvereniging ODV.

De heer Dijkstra

Op zijn dertiende werd de heer Dijkstra lid van voetbalvereniging ODV, wat betekent dat hij dit jaar al 70 jaar aan ODV is verbonden. Dijkstra is maar liefst 40 jaar spelend lid van de vereniging geweest. Van 1966 tot 1984 was hij bestuurslid. Tijdens deze periode is het huidige clubgebouw van ODV gerealiseerd. Dijkstra heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd doordat hij er zelf aan heeft mee gebouwd. Daarnaast was Dijkstra jarenlang beheerder en gastheer van de kantine. Tot op de dag van vandaag regelt hij nog steeds iedere week de bestellingen voor de kantine en maakt hij deel uit van de klusploeg. Iedere donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur komt de ploeg bij elkaar voor werkzaamheden aan het gebouw en de materialen.

Onderscheiding

Burgemeester Ellen van Selm reikte namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de onderscheiding uit. Met deze onderscheiding werd de heer Jan Klaas Dijkstra benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat deed burgemeester van Selm tijdens de viering van het tienjarig bestaan van de klusploeg van voetbalvereniging ODV in Wijnjewoude.

Koninklijke onderscheiding Jan Klaas Dijkstra

Aanmelden

Een Koninklijke Onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen. Voor informatie en het opvragen van een voorstelformulier, neemt u contact op met Evy Vecht via (0512) 386 222.