Grote brand bij ThermoNoord in Gorredijk

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei 2020 woedde een grote brand bij het bedrijf ThermoNoord aan de Wetterwille in Gorredijk. Een groot aantal lege afvalcontainers vatte vlam en er was hevige rookontwikkeling. Daarom werd een NL-Alert afgegeven en moesten enkele woningen in de buurt geëvacueerd worden. Niemand raakte gewond. De geëvacueerde inwoners konden gelukkig vrij snel weer terug naar huis. Burgemeester Ellen van Selm bezocht vannacht de locatie van de brand.

Grote brand bij ThermoNoord in GorredijkDe hoge vlammen en dikke rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. De brandweerkorpsen uit Beetsterzwaag, Nieuwehorne, Jubbega en Drachten hielpen de brandweer uit Gorredijk om de vlammen te bestrijden. De brandweer wist te voorkomen dat de brand zou overslaan naar het bedrijfspand. Na bijna twee uur was de brand onder controle. De containers die zijn opgebrand, zijn daar gestald door Omrin. Het gaat om oude containers die zijn ingeleverd vanwege een omruilactie.

Eerder in de nacht waren er twee kleinere brandjes in containers in Gorredijk. Er wordt uitgegaan van brandstichting en het politieonderzoek loopt nog.