Gemeente Opsterland viert 75 jaar vrijheid

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland voorbij was en dat Nederland werd bevrijd. Een bijzonder jubileum, waar in het hele land uitvoerig bij wordt stilgestaan. Gemeente Opsterland sluit aan bij activiteiten die vanuit het Nationaal Comité worden georganiseerd. Verder stimuleert Opsterland lokale initiatieven, samen met de inwoners.

De volgende activiteiten worden onder andere georganiseerd:

• Vrijheid-express. Dit is een expositietrailer met verhalen en programmering over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid. Binnenkort volgt hierover meer informatie.
  • Herdenkingen. Wilt u op 4 mei een herdenking organiseren? Laat het weten via 75jaarvrijheid@opsterland.nl.
  • Vrijheidsmaaltijden. In Opsterland worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. Binnenkort volgt hierover meer informatie.