Gemeente Opsterland deelt nestkastjes uit tegen eikenprocessierups

De gemeente Opsterland zet 200 nestkastjes in om meer koolmezen, pimpelmezen en andere soorten vogels aan te trekken. Deze vogels zijn nuttig in de strijd tegen de eikenprocessierups. Op vrijdag 28 februari overhandigde Maatwurk Ondersteuning het eerste nestkastje aan wethouder Libbe de Vries.

Maatwurk

Werknemers van Maatwurk Ondersteuning uit Gorredijk maken 200 nestkastjes voor de gemeente. De wethouder overhandigd de nestkastjes aan de twee natuurverenigingen Bakkeveen en Geaflecht die in de komende maand de nestkastjes gaan ophangen en monitoren.

Wethouder Libbe de Vries: ‘Met het ophangen van nestkastjes investeert gemeente Opsterland in de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups waardoor er een gezond ecosysteem ontstaat. We hopen dat door deze maatregelen de overlast de komende jaren sterk wordt verminderd.’

Nestkastjes Opsterland