Friese gemeenten roepen inwoners op: ‘Laat zien wie de baas is!’

Gemeentes in Friesland voeren gezamenlijk anti-helingcampagne

Een hagelnieuwe telefoon voor een prikkie, een prima laptop voor weinig geld: vaak worden gestolen spullen doorverkocht. De Friese gemeenten komen samen in actie tegen diefstal en heling. In een gezamenlijke campagne roepen ze op serienummers van kostbaarheden te registreren en ‘te laten zien wie de baas is’.

In 2016 werd er in Friesland zo’n dertig keer per week ingebroken. Een inbraak kan ook jou overkomen. Door het serienummer van je (kostbare) spullen te registeren op www.stopheling.nl of via de Stop Heling-app, vergroot je de kans dat dieven worden gepakt én dat je je spullen terugkrijgt. Het serienummer is een unieke code die vaak op de achterkant van je apparaat staat.

Tweedehands spullen? Check het serienummer

Daarnaast roepen de gemeenten op om het serienummer van tweedehands spullen te checken via stopheling.nl. Het kopen van gestolen spullen (heling) is niet alleen strafbaar, maar houdt bovendien diefstal in stand. Ontdek je dat jouw aankoop geregistreerd staat gestolen, dan kun je dat via de website meteen melden bij de politie.

Laat zien wie de baas is!

De campagne ‘Laat zien wie de baas is’ is een gezamenlijk initiatief van de Friese gemeenten. Er  verschijnen advertenties in de krant, tv-commercials op Omrop Fryslân en sociale media wordt ingezet. De campagnewebsite www.wiedebaasis.nl bevat meer informatie over het registreren en controleren van serienummers.

Wie de baas is