Fan fytsen bliuwst fit! Een dag over fit en veilig blijven fietsen op 18 september in Gorredijk

Fietsen is leuk, handig én gezond. Op een doordeweekse dag maken Nederlanders 14 miljoen fietsritjes. Hoe blijf je zo veilig mogelijk fietsen als je ouder wordt? Op dinsdag 18 september 2018 is er van 9.30 – 16.00 uur een dag over fit en veilig blijven fietsen in en bij de Skâns in Gorredijk.

“Maar ik kan toch al fietsen, dat is niets voor mij” denkt u misschien?
Fietsen is zo vanzelfsprekend in Nederland, dat niemand er meer bij stil staat hoe bijzonder dat eigenlijk is. Als je ouder wordt, verander je en die veranderingen merk je ook als je fietst. Op deze fietsinformatiedag staan we stil bij ons eigen fietsgedrag. Wat gaat prima en wat gaat minder goed?

We nodigen u uit om mee te doen aan het programma ‘fan fytsen bliuwst fit!’ U komt op uw eigen fiets naar de locatie en krijgt tijdens de bijeenkomst praktische tips en oefeningen. Veilig deelnemen aan het verkeer, het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling op uw e-bike en fietsgymnastiek staan onder andere op het programma.
De beleidsmedewerker verkeer van de gemeente komt vragen beantwoorden. Verder maakt een korte fietstocht op uw eigen fiets in de omgeving deel uit van het programma.
Tussen de middag is er een lekkere lunch.
Zowel fietsers met e-bike als gewone fiets zijn van harte welkom.

Wie verzorgt het programma?

De gemeente Opsterland organiseert deze ochtend in samenwerking met de Fietsersbond en is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (ROF). Er zijn dus geen kosten verbonden aan de deelname.

Waar en hoe laat?

Datum: 18 september 2018
Locatie: de Skâns in Gorredijk, Loaijersstrjitte 2
Tijd: van 9.30 tot 16.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Heeft u belangstelling? Aanmelden kan tot 10 september via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. U kunt zich ook telefonisch opgeven door te bellen naar de landelijke Fietsersbond, tel. 030 - 2918171.

Fietsschool