Fairtrade certificaten uitgereikt in Ureterp

Op dinsdagochtend 29 oktober, tijdens de landelijke Fairtradeweek, zijn in Ureterp zes certificaten uitgereikt aan bedrijven en organisaties die kiezen voor Fairtrade producten. Met deze uitreiking is het aantal deelnemers dat eerlijke producten aanbiedt in de Fairtrade gemeente Opsterland weer uitgebreid.

In het multifunctionele accommodatiecentrum De Wier ontvingen de basisscholen De Twirre, De Opdracht en Eben Haëzer en huisartsenpraktijk De Valom het certificaat uit handen van Joke Kok en Elske Beintema van de werkgroep Fairtrade Opsterland. Ook de ondernemers  van bloemenwinkel & theetuin De Wylde Roas uit Bakkeveen en supermarkt Coöp Schaap ontvangen deze week hun certificaat. Namens de gemeente waren Jan René van der Hoek en Siebrand Hulshoff bij de uitreiking aanwezig. Twee leden van Plaatselijk Belang Ureterp ontvingen uit handen van Siebrand Hulshoff het feloranje kombord met de tekst 'Fairtrade Gemeente'.  Dit is inmiddels het vierde bebouwde kombord in de gemeente. De gemeente Opsterland zet zich in om de duurzame Global Goals van de VN te realiseren en het zijn van een Fairtrade gemeente hoort daar zeker bij.

Fairtrade