Energiezuinige openbare verlichting in Opsterland

De gemeente Opsterland laat binnenkort de verouderde verlichting in de gemeente vervangen door LED-verlichting (warm-witte lichtkleur). Om de energiekosten, maar ook de kosten voor onderhoud te verlagen, is besloten om de openbare verlichting in Opsterland te verduurzamen.

Omdat het merendeel van de lantaarnpalen zelf nog in goede staat is, wordt in de meeste gevallen alleen het armatuur, dat is het bovenste deel van de lantaarnpaal waar het lichtpunt in zit, vervangen.
Dankzij het toepassen van LED-verlichting is er sprake van betere verlichting, vergroting van het gevoel van veiligheid en minder lampstoringen.

Vanaf begin november start aannemer Ziut met de werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen wellicht voor enige hinder zorgen. Onze excuses voor het ongemak, wij vragen hiervoor uw begrip.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via (0512) 386 222. Heeft u een defecte lantaarnpaal gezien? Noteer het nummer van de lantaarnpaal en geef dit door via (0512) 386 222.