Coronabesmetting gemeente Opsterland

De gemeentesecretaris van de gemeente Opsterland is positief getest op het coronavirus. Zij heeft milde klachten en blijft thuis tot zij minimaal 48 uur klachtenvrij is. Collega’s en bezoekers van de gemeente hebben geen risico gelopen op besmetting en vallen daarom buiten het bron- en contactonderzoek. Dit geldt ook voor het college van B en W.

Afspraken kunnen doorgaan

De afspraken die inwoners hebben op het gemeentehuis kunnen gewoon doorgaan. Omdat veel medewerkers hun werk vanuit huis kunnen doen, is er in de gebouwen van de gemeente voldoende ruimte om veilig te kunnen werken en als het nodig is bezoekers te kunnen ontvangen. De gemeente heeft onder het personeel aandacht besteed aan de coronabesmetting en heeft ook de gemeenteraad geïnformeerd.