Raadslid in Beeld: Oebele van der Veen

Ik ben Oebele van der Veen 44 jaar en woon met mijn vrouw Gerla en onze 4 prachtige kinderen in Ureterp. Ik ben geboren en opgegroeid in Drachten in een gezin met 3 kinderen waarvan ik de oudste ben. In 2001 ben ik met Gerla getrouwd, we woonden allebei nog thuis en kochten samen ons eerste huisje in Drachten. Waar ook onze oudste dochter is geboren.
In 2004 zijn we in Ureterp komen wonen, mijn vrouw is van origine een Urerterpse, zij kwam daarmee ook weer terug op haar geboorte nest. In Ureterp zijn onze andere 2 dochters geboren en in 2017 is onze pleegzoon bij ons komen wonen.

In mijn dagelijks leven werk ik bij een Interieurbouw bedrijf en ben ik commercieel projectleider, dit houd in dat ik verantwoordelijk ben voor ontwerp en verkoop van de diverse projecten, met name in het vakgebied laboratoria. Mijn vrouw heeft een kapsalon in Ureterp, voor de echte Opsterlanders, ze is een kleindochter van “kapper Vogelzang” uit Ureterp en heeft dit familiebedrijf ook als derde generatie overgenomen.
De foto’s bij de stukje zijn bij ons huis in Ureterp gemaakt, dit is de plek waar ik thuis kom, naar een lange dag werken, of een avond vergaderen is het heerlijk om hier te komen, samen met de kinderen eten, spelletjes doen en met Gerla op de bank heerlijk een film of serie kijken. Thuis zijn geeft rust en je kunt je in het bijzijn van je gezin heerlijk opladen voor de zaken die weer gaan komen.
Oebele van der Veen    Wij leven thuis met de bijbel, ik heb van huis uit mee gekregen dat de wijze lessen uit de bijbel ook nog gelden in deze tijd, dat we niet alleen voor onszelf hier op aarde zijn, maar dat we met elkaar van waarde mogen zijn en klaar mogen staan voor elkaar.  Ik ben met mijn gezin lid van de GkV  te Ureterp we gaan elke zondag naar de kerk, ik ben lang actief geweest in verschillende functies binnen de kerk en het kerkverband, ook naast het kerkelijk leven ben ik actief geweest als bijvoorbeeld voorzitter van Ligh4Nations, een stichting met het oog gericht op Israël.

Mijn maatschappelijke betrokkenheid is ook een van de redenen dat ik terecht gekomen ben in de gemeentelijke politiek bij de ChristenUnie. Hier zie ik mijn waarden en normen terug. De drang om iets bij te dragen aan de maatschappij heeft altijd in mij geleefd, ik heb geen politieke achtergrond maar het heeft wel altijd mijn interesse gehad. Deze drang, om klaar te staan voor elkaar, samen leven in deze maatschappij, je armen om iemand heen slaan, dat zijn zaken die ik belangrijk vind, klaar staan voor hen die echt iemand nodig hebben. Ook hierdoor heeft pleegzorg een warme plek in mijn (ons) leven. Hier kan ik heel veel over vertellen, maar bel me dan maar een keer.

Ik mag voor iemand anders de life-line zijn, de lijn waar hij of zij zich aan beet kan houden, iemand die ik op sleeptouw mag nemen en zo met elkaar groeien in wie we zijn. God heeft ons allemaal geschapen naar zijn beeld ik wil mij hier graag naar uitstrekken en dit naleven. Zo mag iedereen een life-line zijn. Probeer je daarna uit te strekken. We kunnen de wereld niet veranderen maar wel onszelf. Voor mij is de politiek daarom een heel mooi middel om klaar te staan voor hen die echt de life-line nodig hebben.

Oebele van der Veen
ChirstenUnie OpsterlandOebele van der Veen